Αρχείο μηνός Οκτώβριος 2014

ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

Στην καθημερινότητα μας, οπουδήποτε και να βρισκόμαστε είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί ένα περιστατικό έκτακτης ανάγκης μικρής ή μεγάλης έκτασης. Το θάρρος, η υπευθυνότητα και το καθαρό μυαλό αποτελούν πολύτιμη συμβολή για ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά.
Για να προετοιμάσουν τα παιδιά και να είναι ικανά να χειριστούν αποτελεσματικά καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η Πολιτική Άμυνα Κύπρου έχει δημιουργήσει ένα δωρεάν διαδικτυακό παιχνίδι, το QuestCity. Το παιχνίδι έχει ως στόχο να προετοιμάσει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, σχετικά με το πώς να αντιδράσουν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να τους διδάξει βασικές διασωστικές και πρώτες βοήθειες. Παίζοντας το QuestCity τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με διάφορα περιστατικά όπου η βοήθεια τους είναι απαραίτητη ούτως ώστε να προστατέψουν άλλους ανθρώπους καθώς και τον εαυτό τους από κινδύνους και πιθανούς τραυματισμούς.
Το QuestCity έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα με το «Comenius-EduMedia Award» σε θέματα Παιδείας και Επικοινωνίας κατατάσσοντας το εκπαιδευτικό παιχνίδι QuestCity ως ένα πολύ χρήσιμο εκπαιδευτικό μέσο μάθησης.
Το QuestCity είναι δωρεάν και μπορεί να το παίξει οποιοσδήποτε μαθητής ηλικίας 8-12 ετών. Υποστηρίζει 10 γλώσσες, ανάμεσά τους φυσικά και τα Ελληνικά.

Για να παίξετε το παιχνίδι επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του:

http://www.questcity.com.cy

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ!

Στα πλαίσια του προγράμματος Προληπτικής Σχολικής Υγιεινής και Αγωγής Υγείας «Νοιάζομαι για την υγεία μου», του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρο , Τομέας Νοσηλευτικής και του Τμήματος Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επισκέφτηκε το Σχολείο μας επιστημονική ομάδα που αποτελείται από Παιδίατρο, Οδοντίατρο και Νοσηλεύτριες Επισκέπτριες Υγείας.
Έγινε προληπτική εξέταση των παιδιών των τριών μεγαλυτέρων τάξεων και εκπαίδευση των μαθητών της έκτης τάξης σε θέματα υγείας πρόληψης ατυχημάτων και πρώτων βοηθειών.

4 unnamed7 unnamed1 unnamed2 unnamed3 unnamed5 unnamed6 unnamed7

Εορτή 28ης Οκτωβρίου

422396-ιστολόγιο Τέρα Άμου 28η Οκτωβρίου28η Οκτωβρίου 1940

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Αγαπητοί γονείς

Η σχολική γιορτή για την επέτειο του ΟΧΙ στο Σχολείο μας θα γίνει τη Δευτέρα 27 Οκτώβρη στις  8.30  έως 10.00 το πρωί.

Δεν θα λειτουργήσει εκείνη την ημέρα το ολοήμερο.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ 4ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Μαθητές της ΣΤ Τάξης του σχολείου μας έλαβαν μέρος στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που έγινε στην Πάτρα στις 3,4 και 5 Απριλίου. Το θέμα της παρουσίασής μας αφορούσε την «Ασφάλεια στο διαδίκτυο».

DSCN09761

«Ο χορός ενώνει συγκινεί παρηγορεί»

Στις 21 Ιανουαρίου 2014 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «ο χορός ενώνει συγκινεί παρηγορεί»  του τμήματος πολιτιστικών , Νυδριώτη Μαίρη, Χριστοδούλου Κατερίνα, Σπυρίδωνος Πέννυ και Χρυσάφη Αγαθή, οργάνωσαν εκδήλωση στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου όπου έγιναν μαθήματα χορού δωρεάν απο την αμερικανίδα χορεύτρια χιπ χοπ Leily.

φωτογραφία4

φωτογραφία5

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ

Στις 31 Ιανουαρίου 2014 οι τάξεις Α και Γ παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση:

hangreΗ ιστορία γνωστή: Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ εγκαταλείπονται στο δάσος και στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, βρίσκουν καταφύγιο σ? ένα ζαχαρωτό σπίτι, που αποδεικνύεται παγίδα μιας Μάγισσας. Με την εφευρετικότητά τους, καταφέρνουν να εξοντώσουν τη Μάγισσα και να επιστρέψουν σπίτι τους.
Χάνσελ και Γκρέτελ? στην Πρίζα, στη σκηνή του θεάτρου Απόλλων, μαζί με Παραμυθομαγειρέματα: ένα πρωτότυπο τηλεοπτικό σόου μαγειρικής που παρουσιάζει ο Μανώλης και η οικογένεια του!