Αρχείο μηνός Μάρτιος 2015

Ανακοίνωση

Ανακοίνωση
Αγαπητοί γονείς
Στις 31 Μαρτίου το Σχολείο θα παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση «Τα αδύνατα δυνατά» της θεατρικής ομάδας ΦΡΕΟΝ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά το πέρας της παράστασης, αν ο καιρός το επιτρέπει, οι μαθητές θα επισκεφτούν το Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου. Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ. Η μετάβαση θα γίνει πεζή. Το πρωινό πρόγραμμα θα σχολάσει κανονικά στις 14.00 και το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.
Υπεύθυνη δήλωση
Ο κάτωθι υπογεγραμμένος?????????????????????????????? γονέας τ??????????????????? μαθητή της ???????..τάξης , επιτρέπω στο παιδί μου να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση «Τα αδύνατα δυνατά» της θεατρικής ομάδας ΦΡΕΟΝ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 31/3/2015.
Ο/Η δηλ??.

ΣΤ1 – Ημέρα κατά της σχολικής βίας

Οι μαθητές του ΣΤ1 στα πλαίσια της ημέρας κατά της σχολικής βίας συζήτησαν, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο και έφτιαξαν κολλάζ με συνθήματα κατά του εκφοβισμού.DSC_0562 DSC_0566 DSC_0567 DSC_0569

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
Αρ.Πρωτ.Φ.7/495/123484/Γ1/04-10-2010/ΥΠΔΒΜΘ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε.
ΤΜΗΜΑ Γ – ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
e-mail: spudonpe@ypepth.gr
Τηλ: 210- 344 2247
Θέμα : Φαρμακευτική αγωγή μαθητών εντός σχολικού ωραρίου
Με αφορμή ερωτήματα που υποβλήθηκαν στη Δ/νση μας, σχετικά με μαθητές που χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό σχολείο, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με την με αριθ. Φ.353.1/324/105657/Δ1/16-10-2002 (ΦΕΚ 1340Β) Υπουργική Απόφαση, αρ. 36 «Καθήκοντα και αρμοδιότητες εκπαιδευτικών-διδασκόντων» έργο των εκπαιδευτικών είναι όλα εκείνα που άπτονται των εκπαιδευτικών διαδικασιών, δηλαδή η διδασκαλία, η εκπαίδευση και η διαπαιδαγώγηση των μαθητών, με στόχο την ποιότητα της εκπαίδευσης, την κοινωνική πρόοδο και τη διάδοση του πολιτισμού.
Επομένως, οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να έχουν τις απαραίτητες ιατρικές ή φαρμακευτικές γνώσεις, ώστε να συνεισφέρουν με εξειδικευμένες πράξεις (χορήγηση φαρμάκου από το στόμα, ή σε ενέσιμη μορφή) σε ειδικού τύπου ασθένειες των μαθητών (εφηβικός ζαχαρώδης διαβήτης, επιληπτικές κρίσεις κ.ά) αλλά και σε εποχιακές ιώσεις. Αυτό δεν αποκλείει την υποχρέωση του εκπαιδευτικού να παρέχει τις στοιχειώδεις πρώτες βοήθειες στους μαθητές του σχολείου του.
Για το λόγο αυτό, σε περιπτώσεις που απαιτείται φαρμακευτική αγωγή, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, οφείλουν να αιτούνται την άδεια των Διευθντών της σχολικής μονάδας προκειμένου να εισέρχονται οι ίδιοι, ή άλλο πρόσωπο το οποίο θα υποδείξουν σχετικά, στο χώρο του σχολείου, ώστε να τη χορηγήσουν.
Σε έκτακτα σοβαρά ιατρικά περιστατικά μαθητών, οι Δ/ντές οφείλουν μόνο να καλούν το ΕΚΑΒ (166) για διακομιδή του μαθητή, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνουν τους γονείς του.
Παρακαλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων να ενημερωθούν ενυπόγραφα.
Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

16-3-15 ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας

Ο ι μαθητές του Δ3 δημιουργούν αφίσσα  πάνω σε χαρτί με παστέλ, και τέμπερα, με θέμα::: ημέρα κατά της Ενδοσχολικής βίας, και τραγουδούν <<να αγαπάς τους ανθρώπους>>  του Π.Θαλασσινού στο video που ακολουθεί, και γυρίστηκε μέσα στην τάξη από την εκπ)κό

www.youtube.com/watch?v=RRogdn_i5mE.

Εξάσκηση στο ?τυφλό σύστημα? πληκτρολόγησης

blind

Οι μαθητές μας που επιθυμούν να κάνουν εξάσκηση στο ?τυφλό σύστημα? πληκτρολόγησης μπορούν να το κάνουν και στο διαδίκτυο. Μία ιστοσελίδα που υποστηρίζει και Ελληνικά είναι η:

http://www.sense-lang.org/typing/tutor/keyboardingEL.php

ELkeyboard

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς,

  • Την Πέμπτη 19/3/2015 οι μαθητές των Γ και Δ τάξεων δεν θα έχουν μάθημα, λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών τους σε Ημερίδα του σχολικού Συμβούλου.
  • Η επίδοση βαθμολογίας του 2ου τριμήνου θα γίνει την Δευτέρα 23/3/2015 και ώρα 5:00- 6:00 μ.μ.
  • Ο εορτασμός της Επετείου της 25ης Μαρτίου θα γίνει την Τρίτη 24/3/2015 και ώρα 8:30 έως 9:30 π.μ. Παρακαλώ για την έγκαιρη αποχώρηση των μαθητών.
  • Η προσέλευση των μαθητών γίνεται από 7:55 έως 8:10 π.μ. από τις δύο εισόδους. Η πόρτα ανοίγει πάλι στο πρώτο διάλειμμα 9:40 π.μ..
  • Η αποχώρηση των μαθητών γίνεται μόνο από την κάτω έξοδο, στο χώρο του Παρκινγκ, για λόγους ασφαλείας των μαθητών, από τις 2:00 έως 2:10 μ.μ.. Η πόρτα ανοίγει πάλι στις 2:40 μ.μ.

Ψηφίστε το βίντεο του σχολείου μας στον διαγωνισμό School Lab 2015!

Το σχολείο μας συμμετέχει στον διαγωνισμό School Lab με το παρακάτω βίντεο:

Αν σας αρέσει και επιθυμείτε να βοηθήσετε την προσπάθειά μας μπορείτε να το ψηφίσετε. Η όλη διαδικασία δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά (ψηφίζετε μόνο μία φορά).

ΠΟΤΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
Από την Πέμπτη 12 Μαρτίου έως και την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, ώρα 23:59.

ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ
Κάθε ένας που έχει εγγραφεί στην πλατφόρμα του School Lab έχει δικαίωμα να ψηφίσει.
Επομένως πρέπει πρώτα να εγγραφείτε και να δημιουργήσετε λογαριασμό χρήστη και κωδικούς εδώ.

ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
Μπορείτε να ψηφίσετε μόνο μία φορά και δεν μπορείτε να αλλάξετε την ψήφο σας, γι’ αυτό προσοχή! Αφού εγγραφείτε και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο School Lab μπορείτε να ψηφίσετε εδώ. Δίπλα στα βίντεο έχει κουτάκια που τα τσεκάρετε. Πρέπει να επιλέξετε ακριβώς 3 βίντεο  για να μπορέσετε να ψηφίσετε. Αφού επιλέξετε τα 3 βίντεο που σας αρέσουν πατάτε και το κουμπί «Ψηφίστε» στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ευχαριστούμε πολύ που στηρίζετε την προσπάθειά μας!

Ενημέρωση από ειδικό για το Ασφαλές Διαδίκτυο.

Το σχολείο μας στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινωνικού Σχολείο» συμμετείχε την Τρίτη 10/3/2015 στην δράση «Kαλέστε έναν Ειδικό για το Ασφαλές Διαδίκτυο!». Η δράση αυτή σχεδιάστηκε με την συνεργασία του Saferinternet.gr και της Γραμμής Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Εκπαιδευτής πιστοποιημένος σε θέματα ασφαλούς διαδικτύου ενημέρωσε τους μαθητές της Ε? και ΣΤ? τάξης για το πως μπορεί η πλοήγηση στο διαδίκτυο να γίνει με ασφάλεια αποφεύγοντας τους κινδύνους που μπορεί να παρουσιαστούν.