Αρχείο μηνός Δεκέμβριος 2015

Ιστορίες πολέμου στην Ελλάδα του 1940


Γιορτάζοντας τηνη επαίτειο του 1940 αποφασίσαμε φέτος να μάθουμε για την ιστορία της οικογένειάς μας στον πόλεμο.                                             Τα δευτεράκια μας (Β2) έγιναν μικροί δημοσιογράφοι,
κατέγραψαν τις διηγήσεις των μεγαλύτερων,
εικονογράφησαν σκηνές από την ιστορία και με
υπερηφάνεια παρουσιάζουν τη μικρή τους εργασία, φόρο
τιμής στους προγόνους τους, τους προγόνους μας που
πάλεψαν για την ελευθερία και την πατρίδα.

Δείτε το Λεύκωμα που έφτιαξαν

Το Περιοδικό μας: «Η …Πέμπτη Αίσθηση»

Οι μαθητές της Ε΄ Τάξης σας καλωσορίζουν στο ηλεκτρονικό περιοδικό τους , και σας προσκαλούν να διαβάσετε το 1ο τεύχος«Η Πέμπτη Αίσθηση του Ε3».

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ- «Στολίζοντας το Δέντρο Αλληλεγγύης»

 

 

«Στολίζοντας το Δέντρο Αλληλεγγύης»

« Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,

Φέτος ήμουν πολύ καλό παιδί. Για αυτό θέλω να ζητήσω ένα πολύ μεγάλο δώρο. Θέλω να πεις στους βοηθούς σου τους καλικάτζαρους να μην μου φτιάξουν κανένα παιχνίδι. Το μόνο που ζητώ είναι να μην λείψει η τροφή από κανένα σπίτι στη Γη. Όλα τα παιδάκια να έχουν τουλάχιστον λίγο γάλα με τον ερχομό του νέου χρόνου. Αν βοηθήσουμε όλοι σε αυτό, ίσως τότε να μην υπάρχουν στενοχωρημένα και πεινασμένα παιδάκια. Σε ευχαριστώ πολύ. Θα ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσες να μου κάνεις ».

Για ακόμη μία χρονιά οι «Γιατροί του Κόσμου» παίρνουν την πρωτοβουλία να βοηθήσουν τον Άγιο Βασίλη στη προσπάθεια του να εκπληρώσει την επιθυμία του μικρού μας φίλου. Ας βοηθήσουμε ΟΛΟΙ μας να στολιστεί το δέντρο αλληλεγγύης για τα παιδιά αυτής της πόλης προσφέροντας αντί για στολίδια, έστω ένα κουτί γάλα.

Μία πράξη αγάπης για τα παιδιά αυτής της πόλης που το έχουν ανάγκη.

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2015 από τις 9.00 π.μ. ? 9.00 μ.μ. στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών, στην Πάτρα, για να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα δέντρο αλληλεγγύης,

«Ένα δέντρο από γάλα»

Προσφέρετε και εσείς γάλα σε σκόνη για βρέφη, γάλα εβαπορέ και παιδικές τροφές.

?όπου υπάρχουν άνθρωποι.

 

Θεατρική παράσταση: «Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο»

«Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο»
Μια ωραία θεατρική παράσταση με τίτλο «Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο» παρακολούθησαν η Α΄, Β΄ και η Γ΄ τάξη του σχολείου μας τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 στη θεατρική σκηνή ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ +.
Μια ομάδα λουλουδιών διηγείται σε ένα κοριτσάκι ιστορίες, μύθους και παραδόσεις για τα λουλούδια και τα φυτά γενικά, ξεκινώντας από την Αρχαία Ελλάδα και ταξιδεύοντας σε όλο τον πλανήτη, ως τη μακρινή Άπω Ανατολή. Με χιούμορ, μουσικές και τη μαγική δύναμη του θεάτρου, τα παιδιά γνώρισαν μιαν άλλη διάσταση των φυτών που αποτελούν τη βάση της ζωής στον πλανήτη.
Έτσι τα φυτά και τα άνθη έγιναν οι συρμοί που σύνδεσαν την αναπτυσσόμενη σκέψη του παιδιού με πανανθρώπινες αξίες, όπως φιλία, αγάπη, θάρρος, ανιδιοτέλεια και πολλά άλλα.
IMG_0233

IMG_0236

IMG_0238

IMG_0239

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα αφιερωμένη στην Πολιτική Προστασία.

Βάσει του Εσωτερικού Κανονισμού της σχολικής μας μονάδας και του Μνημονίου ενεργειών που έχει συνταχθεί, διεξήχθει την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Ημερίδα Πολιτικής Προστασίας.

8:30 με 11:30:   Α Βοήθειες από τον κ. Αμπατζίδη και προσωπικό του ΕΚΑΒ Πάτρας για τους μαθητές της ΣΤ τάξης και την «Ομάδα παροχής Α Βοηθειών» του Σχολείου.

11:30 με 13:30 : Πολτική Προστασία από τον κ. Γυφτάκη Νικόλαο  από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και τον κ. Κυρίτση Μάνθο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάτρας, για τους μαθητές της ΣΤ τάξης και τις  ομάδες «Πυρασφάλειας» και «Ασφαλείας-Ελέγχου Προσέγγισης μαθητών σε επικίνδυνα σημεία».

 

DSCN0383DSCN0393DSCN0391DSCN0390DSCN0389DSCN0388DSCN0386DSCN0385DSCN0384DSCN0383DSCN0385DSCN0384DSCN0383 DSCN0384 DSCN0385

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για Άτομα με Αναπηρία.

Στα πλαίσια εκδηλώσεων της Εθνικής και Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποίησε το σχολείο μας μια εκδήλωση στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας γενικότερα για την διαμόρφωση σεβασμού στην ποικιλομορφία της ανθρώπινης Ύπαρξης στο.
Οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε αυτήν την εκδήλωση με την παρουσίαση Παραολυμπιακών Αθλημάτων , αφήγηση
ιστοριών,θεατρική παράσταση και χορογραφίες.

 

Η εκδήλωσή μας πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη  09/12/2015 και ώρα 9.30 π.μ. με μεγάλη επιτυχία, σε κλίμα συναισθηματικά φορτισμένο και  με πολλά μηνύματα! Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι Γυμνάστριες του Σχολείου κ. Πολίτη, κ. Κυπριανίδου και κ. Τασσοπούλου και το θεατρικό η κ. Αραποστάθη με το τμήμα της ΣΤ1.

 

DSCN0357 DSCN0358 DSCN0359 DSCN0359 DSCN0360 DSCN0361 DSCN0364 DSCN0367 DSCN0371 DSCN0372 DSCN0373 DSCN0374 DSCN0376 DSCN0377 DSCN0379 DSCN0357 DSCN0358

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε:
1. Η επίδοση βαθμολογίας του Α τριμήνου θα γίνει την Τετάρτη 16/12 και ώρα 5:00 ? 6:00 μ.μ. Το πρωί θα λειτουργήσουμε κανονικά. Την ημέρα αυτή θα υπάρχει στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου «έκθεση απολεσθέντων (μπουφάν, μπλούζες, τάπερ κλπ)». Όσα παραμείνουν στο σχολείο θα δοθούν σε Ιδρύματα.
2. Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σχολείου μας θα γίνει την Τετάρτη 23/12 και ώρα 8:30 ? 10:00 π.μ. Τα μαθήματα της πρωινής ζώνης και το Ολοήμερο θα γίνουν κανονικά.
3. Εν όψει των Άγιων ημερών θα γίνει στο χώρο του σχολείου συγκέντρωση ειδών διατροφής, ένδυσης, παιχνιδιών κλπ., όπως και χρημάτων για Φιλανθρωπικές οργανώσεις και για τις καθαρίστριες του σχολείου.
4. Το Σχολείο μετέχει στο πρόγραμμα «Ευέλικτα καπάκια» και συγκεντρώνουμε καπάκια στις τάξεις.
5. Την Τρίτη 15/12 τα παιδιά της Α τάξης θα παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς οι δασκάλες της Α τάξης θα παρακολουθήσουν Ημερίδα της Σχολικής Συμβούλου.
6. Το Σχολείο θα συμμετάσχει στο παζάρι της «Φλόγας», το πρωί του Σαββάτου 19/12 στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν στολίδια, διακοσμητικά κλπ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΠΙΣΚΟΤΟΣΠΙΤΩΝ!

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και το Δημοτικό Κάτω Καστριτσίου συνδιοργανώνουν  εργαστήρι κατασκευής μπισκοτόσπιτων στο χώρο του Σχολείου μας το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, στις 11.00 ? 13.00.
Τα παιδιά μας θα δημιουργήσουν μπισκοτόσπιτα με απλά υλικά, κέφι και φαντασία με τη βοήθεια της Κας Διονυσοπούλου Αφροδίτης, αλλά και όσων γονιών επιθυμούν να συμμετάσχουν. Για την εύρυθμη λειτουργία των κατασκευών και την άμεση προμήθεια των υλικών, παρακαλώ δηλώστε τη συμμετοχή του παιδιού σας, στην Κα Ροδοπούλου Γεωργία στο τηλέφωνο 6936328008.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωσή μας για την Παγκόσμια Ημέρα για Άτομα με Αναπηρία
που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών
Στις 09/12/2015 και ώρα 9.30 π.μ.

Οι Μαθητές του
Δημ. Σχ. Κάτω Καστριτσίου
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 9 δεκεμβρίου

Μάθημα εικαστικών, 6-12-15

Στο Μάθημα  των εικαστικών , τα παιδιά της Δ΄ Τάξης, με αφορμή την ημέρα  3-12 -15, ημέρα για τους ανθρώπους  ΑΜΕΑ,  δημιουργούν αφίσα με θέμα: << αφιέρωση στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες , και κυρίως στα παιδιά>>

Τα παιδιά και των δύο τάξεων με σχήματα,  χρώματα και πολύ συναίσθημα , αφιερώνουν την αφίσα τους σε όλους τους ανθρώπους ΑΜΕΑ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ -ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ, 3-12-15- αφισσα για αμεα 2 αφισσα για αμεα3 αφισσα για αμεα4 αφισσα για αμεα5 αφισσα για αμεα6 αφισσα για αμεα7 αφισσα για αμεα8 αφισσα για αμεα9 αφισσα για αμεα11και κυρίως  στα  παιδιά του κόσμου ,εκφράζοντας έτσι τις σκέψεις και την συμπαράσταση τους .

Βοτανόκηπος- λαχανόκηπος στο Κ.Καστρίτσι

«Καλώς ήλθατε στον κήπο των αισθημάτων»
Έτσι καλωσορίσαμε τη σχολική χρονιά 2015-΄16 στο Β΄2.
Ένα σχολείο οφείλει να ανοίγει τις πύλες του σε πολλά επίπεδα γνώσης και δεξιοτήτων. Ο κήπος των αισθημάτων έχει αυτό το φιλόδοξο όραμα: Να φέρει σε επαφή τα παιδιά με την καλλιέργεια των φυτών και ιδιαίτερα των βοτάνων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία να τα βοηθήσει να συνεργαστούν, να βιώσουν τη χαρά της ενασχόλησης με τη φύση, να μάθουν για τη θεραπευτική αξία των βοτάνων και των λαχανικών, να τραγουδήσουν για τη Μητέρα φύση και τους καρπούς της,να εμπλέξει και άλλα μέλη της σχολικής κοινότητας, όπως τους γονείς, στην ανοιχτή αγκαλιά της συν-δημιουργίας και άλλους στόχους που υφαίνονται σιγά- σιγά.
Το κάλεσμα- καλωσόρισμα στον κήπο ήταν ευρύτερο. Απευθυνόταν σε όλο το σχολείο.
Έτσι, με μια μικρή ομάδα δασκάλων και γονέων ξεκινήσαμε το project «ΒΟΤΑΝΟΚΗΠΟΣ» στα δυτικά της σχολικής αυλής. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μας έδωσε μια μικρή χορηγία για να οργώσουμε με μικρό τρακτέρ. Εμπλουτίσαμε το «φτωχό» παλιό χώμα του κήπου με κοκκινόχωμα και τσιπουρόχωμα. Διαμορφώσαμε παρτέρια με πέτρες που βρήκαμε στην περιοχή και μια ηλιόλουστη Κυριακή του Νοέμβρη καλέσαμε γονείς, παιδιά, δασκάλους να έρθουν με ένα βότανο να ανταμωθούμε στον κήπο μας.Φυτέψαμε πολλά φυτά, λεβάντες, δυόσμους, δεντρολίβανα, μέντες, δάφνες, φασκομηλιές κ. ά. Μα πιο πολύ μοιραστήκαμε την ευφορία που σου προσφέρει μια δραστηριότητα συλλογική κοντά στη φύση.
Και σε μια γωνιά φυτέψαμε και μαρούλια, κρεμμύδια, σκόρδα για το «κακό μάτι»; Όχι. Απλά γιατί είναι αναγκαίο ο άνθρωπος να μάθει να φτιάχνει την τροφή του μόνος του και να βιώνει την ιδιαίτερη σχέση που είχαμε πάντα με το χώμα και τη Γη.
Βάλια ΤσαγκαράκηIMG_0132