Αρχείο μηνός Φεβρουάριος 2016

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Γ ΤΑΞΗΣ

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 οι δασκάλες της Γ τάξης θα παρακολουθήσουν Σεμινάριο της Σχολικής Συμβούλου.

Οι μαθητές της Γ τάξης δεν θα έρθουν στο Σχολείο εκείνη την ημέρα.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΝΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ

IMG_0119 IMG_0118 IMG_0132 IMG_0136 IMG_0137 IMG_0144

IMG_0128 - Αντίγραφο

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 οι τάξεις Β΄2 και Ε΄1 , με τη συνοδεία των δασκάλων τους περιηγήθηκαν στην περιοχή του Άνω Καστριτσίου. Περπάτησαν δίπλα στα ποταμάκια της περιοχής, ήρθαν σε επαφή με τα φυτά της περιοχής, παίζοντας σχετικό παιχνίδι. Μέσα από δεντρόφυτες πλαγιές, έφτασαν σε ωραίο ξέφωτο, όπου έπαιξαν και έγιναν ένα με τις μυρωδιές, τις φιγούρες των δέντρων και τα λουλούδια του χειμώνα.
Στη συνέχεια κατηφόρισαν στο χωριό, επισκέφτηκαν το 4/θέσιο σχολείο, έπαιξαν με τα παιδιά του σχολείου και στο τέλος κατέληξαν σε ωραία ταβέρνα του χωριού, όπου, ως γνήσια ελληνόπουλα, απήλαυσαν καλοφτιαγμένα σουβλάκια.
Είχε απ? όλα αυτή η εκδρομή: Συναναστροφή, παιχνίδι, φαγητό, αλλά κυρίως εκείνο το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να απολαύσει ένα παιδί: την επαφή με τη φύση, το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο σχολείο που μπορεί να πάει ένα παιδί….

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Αγαπητοί γονείς,

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 8:00 έως 10:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΣ Κ. Καστριτσίου θα διεξαχθεί Ημερίδα με θέμα:

Γνωστικά προβλήματα συμπεριφοράς των μαθητών

«Οικογένεια και Σχολείο»

Ομιλητές:
? Στρατούλιας Ιωάννης, Ψυχίατρος, π. Υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δ.Ε.Ν. Αχαΐας
? Παπάζογλου Ευριδίκη, Εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ Παιδαγωγικής, π. Σύμβουλος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δ.Ε.Ν. Αχαΐας
Διοργάνωση:
Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου
ΟΔΠ Δ.Σ. Κάτω Καστριτσίου

Η παρουσία σας είναι απαραίτητη!

ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΦΙΣΑ

Συμμετοχή του Σχολείου στην Καρναβαλούπολη!

 

Στις 27 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 το πρωί στα Ψηλά Αλώνια μαθητές του Σχολείου μας θα συμμετάσχουν με δρώμενο στις εκδηλώσεις της Καρναβαλούπολης!

afisa karnavaloupolis

Το Καρναβάλι των Μικρών αποτελεί μια ξεχωριστή και σημαντική ενότητα του Πατρινού Καρναβαλιού. Είναι μια από τις πιο ζωντανές και ελπιδοφόρες ενότητές του και το φυτώριο των αυριανών καρναβαλιστών.

Η Κριτική και η Γνωμοδοτική επιτροπή του Καρναβαλιού έχοντας σα στόχο να ?μπολιάσει? τους μικρούς καρναβαλιστές στα δρώμενα του πατρινού καρναβαλιού και ιδιαίτερα σε ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού που είναι η παντομίμα και το θεατρικό πεντάλεπτο, ανοίγοντας δρόμους έκφρασης, συλλογικής δράσης, ευγενούς συναγωνισμού και δημιουργικής αναζήτησης, οργάνωσε ένα αντίστοιχο δρώμενο με τη συμμετοχή των Δημοτικών σχολείων : 2ο , 15ο ,32ο, 55ο, Κ.Καστριτσίου, και Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών.

Σας στέλνουμε συνημμένα την αφίσα της εκδήλωσης για την ενημέρωση των παιδιών και του Συλλόγου γονέων των σχολείων σας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστεί.

 

Εκ μέρους της κριτικής επιτροπής

Χρήστος Καραγκούνης

«Προγράμματα άθλησης για όλους – Αθλητισμός και παιδί» (Μπάσκετ & Ποδόσφαιρο) για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Πατρέων

Στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού της Γ.Γ.Α, και συγκεκριμένα για το Πρόγραμμα Αθλητισμός & Παιδί το Τμήμα Άθλησης Πολιτισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Πατρέων θα πραγματοποιήσει και φέτος Προγράμματα Εκμάθησης Μπάσκετ και Ποδοσφαίρου στον χώρο του Παμπελοποννησιακού Σταδίου. Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016.
Ειδικότερα το:
? Μπάσκετ παιδιών θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή, ώρες: 16.00 ? 18.00 Γήπεδο Μπάσκετ Παμπελοποννησιακό Στάδιο.
Υπεύθυνος Προγράμματος είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Νικόλαος Τσιμιγκάτος.
? Ποδόσφαιρο παιδιών θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, Πέμπτη & Παρασκευή 16.30 ? 18.30 Παμπελοποννησιακό Στάδιο (7 Χ 7).
Υπεύθυνος Προγράμματος είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Άρης Παπαναγόπουλος.
Σας πληροφορούμε ότι τα Προγράμματα Εκμάθησης Μπάσκετ & Ποδοσφαίρου απευθύνονται στους μαθητές της Τρίτης, Τετάρτης, Πέμπτης & Έκτης Δημοτικού.

Το Ημερολόγιο του Β2

Το Β΄2 υποδέχτηκε φέτος τη νέα χρονιά με ένα ημερολόγιο. Το φιλοτέχνησε με ζωγραφιές που έκαναν οι μικροί ζωγράφοι, για τους 12 μήνες του χρόνου. Το ημερολόγιο που μιλά για τη χρονιά 2016, φιλοδοξεί να αντέξει στο πέρασμα του χρόνου, για να μας θυμίζει στιγμές δημιουργικές της Β΄, αλλά και την ομάδα της τάξης γενικότερα. Για να δείτε το ημερολόγιο κάντε κλικ

εδώ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ

ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

To Φθινόπωρο του 2015 ο μαθητής του Β΄2, Γιώργος Μουρτάς έλαβε μέρος με μια ζωγραφιά του, σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής που οργανώθηκε στο Τόκυο. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 26.288 παιδιά από όλο τον κόσμο. Ο μικρός Γιωργάκης με μια καταπληκτική ζωγραφιά πήρε Τιμητική Διάκριση, ανάμεσα σε 200 άλλα παιδιά. Είναι μεγάλη τιμή αυτή η διάκριση για τον ίδιο, την οικογένειά του και το σχολείο μας. Μπράβο σου, Γιώργο. Πάντα επιτυχίες!

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ!

AFISA new

Σας προσκαλούμε στην εθελοντική δενδροφύτευση, που θα γίνει στην Πανεπιστημιούπολη, στις 28-2-2016, ώρα 11.00πμ.

Τόπος συνάντησης : Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.

 

Με εκτίμηση

 

Ευγενία Πετροπούλου

Τεχνική Υπηρεσία Πανεπιστημίου Πατρών

Email: petropou@upatras.gr

Τηλ.:  2610969096

Fax:   2610996674

 

ΚΑΔΟΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Αγαπητοί γονείς,

Στο χώρο του Σχολείου θα τοποθετηθεί κάδος κομποστοποίησης. Την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στις 8.30 το πρωί θα είναι στο σχολείο υπεύθυνοι του Δήμου για να μας ενημερώσουν. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να παρακολουθήσετε την ενημέρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων και στη συνέχεια επιτόπου στον λαχανόκηπο. Μπορείτε να φέρετε οργανικά απόβλητα, όπως φλούδες φρούτων κλπ.