Αρχείο μηνός Οκτώβριος 2018

«Εκπαιδευτική επίσκεψη της Στ’ τάξης στο Άνω Καστρίτσι»

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 τα 2 τμήματα της Στ’ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν την ευρύτερη περιοχή του Άνω Καστριτσίου και απόλαυσαν την εξαιρετική φύση  και τις ομορφιές της.

Τα παιδιά, με τη συνοδεία 3 εκπαιδευτικών, περπάτησαν από την τοποθεσία Νερομάνα, ανηφόρισαν προς το εκκλησάκι του Αγίου Αντρέα, με την καταπληκτική θέα και με κατεύθυνση  Ν, ΝΔ έφτασαν στο εστιατόριο Νεράιδα, όπου παιχνίδι και διασκέδαση περίμενε την χαρούμενη ομάδα.

Ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη σχολική τάξη που γέμισε όλους εικόνες, μυρωδιές και πλατιά χαμόγελα…

ΟΜΙΛΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2018-19

ΟΜΙΛΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2018-19

Οι Όμιλοι είναι  θεσμός που αφορά τη δημόσια εκπαίδευση και όλα τα Σχολεία της.  Δημιουργούνται και λειτουργούν στα Πρότυπα  και   τα Πειραματικά Σχολεία, μετά το κανονικό ωράριο, με σκοπό την ανάπτυξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων και κλίσεων των μαθητών. Το  Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Πατρών δημιουργεί ομίλους στις παρακάτω θεματικές περιοχές για το σχολικό έτος 2018-19.

Θέμα Ομίλου Ώρες Διεξαγωγής Εκπαιδευτικός Τάξεις που απευθύνεται
Ανάπτυξη Φυσικών και Συναρμοστικών ικανοτήτων μέσα από το μάθημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης- Όμιλος Φυσικής Αγωγής κάθε Δευτέρα 13:30-15:00 Κατσικαδέλης Μιχάλης όλες
“The smart detectives”-  Όμιλος Αγγλικής Γλώσσας κάθε Τετάρτη 13:30-15:00 Παρούση Μαρία Δ-Ε-ΣΤ
Όμιλος Μουσικής κάθε Δευτέρα 13:30-15:00 Ρέντιτ Μαρία Γ-Δ-Ε-ΣΤ
Μαθαίνω να λύνω προβλήματα με την βοήθεια της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής τάξεις Ε-ΣΤ -Όμιλος ΤΠΕ κάθε Τρίτη 13:30-15:00 Σταυρόπουλος Πέτρος Ε-ΣΤ
Μαθαίνω να λύνω προβλήματα με την βοήθεια της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής τάξεις Γ-Δ- Όμιλος ΤΠΕ κάθε Πέμπτη 13:30-15:00 Σταυρόπουλος Πέτρος Γ-Δ
Παρατηρώ, ανακαλύπτω, δημιουργώ- Όμιλος Εικαστικών κάθε Τετάρτη 13:30-15:00 Κεκεμπάνου Αθανασία Γ-Δ-Ε

Αιτήσεις μέχρι την Πέμπτη 1-11-2018 στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας http://dim-aei-patras.ach.sch.gr/

Μπορείτε να επιλέξετε μέχρι 2 Ομίλους

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 “Euro Trading, Young Entrepreneurs on the Move”.

Το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου ολοκλήρωσε με επιτυχία το διετές Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 με τίτλο “Euro Trading, Young Entrepreneurs on the Move”.

Το ταξίδι μας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2018. Μέσα σε αυτά τα δύο, απόλυτα δημιουργικά χρόνια, δημιουργήσαμε τη δική μας ταξιδιωτική επιχείρηση, εργαστήκαμε με χαρά και δημιουργήσαμε δικά μας προϊόντα. Ταξιδέψαμε σε άλλες χώρες και υποδεχτήκαμε τους εταίρους μας στην πόλη μας και τους μυήσαμε στην κουλτούρα και τα έθιμά μας. Εργαστήκαμε ομαδικά, ανταλλάξαμε ιδέες και νέες πρακτικές, πειραματιστήκαμε με καινοτόμες μεθόδους, τις οποίες προσπαθήσαμε να ενσωματώσουμε στη δική μας σχολική πραγματικότητα  και το πιο σημαντικό, ήρθαμε πιο κοντά ανακαλύπτοντας πως αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Με αυτή την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας οι οποίοι έκαναν τα πάντα προκειμένου να πραγματοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα. Κυρίως όμως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις οικογένειες που φιλοξένησαν τα παιδιά από όλες τις συνεργαζόμενες χώρες. Θα θέλαμε πρωτίστως να τους ευχαριστήσουμε για  την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν και επέτρεψαν στα παιδιά να ταξιδέψουν μαζί μας στο εξωτερικό. Πιστεύουμε ότι συνεισφέραμε έτσι ώστε τα παιδιά να γεμίσουν με καινούριες εμπειρίες και ότι βοηθήσαμε να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.