Αρχείο μηνός Δεκέμβριος 2019

Το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων

Το Σχολείο μας ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Δήμου Καλαβρύτων συμμετείχε με μια αντιπροσωπεία 45 μαθητών, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 το απόγευμα, σε εκδήλωση που έγινε στα Καλάβρυτα για την επέτειο των 76 χρόνων από το Ολοκαύτωμα. Η εκδήλωση είχε ως θέμα της απονομή των βραβείων σε μαθητές  που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Ποιητικό Διαγωνισμό «Άθλον Ποιήσεως Γιάννης και Λένα Στρέφη-Κουτσοχέρα». Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας παρουσίασαν το μουσικοθεατρικό δρώμενο «Όταν ο πόνος γίνεται λόγος και ο λόγος τραγούδι». Την εκδήλωση παρακολούθησαν δάσκαλοι του Σχολείου μας και πολλοί γονείς που ταξίδεψαν μέχρι τα Καλάβρυτα για το σκοπό αυτό. Το βράδυ ο Δήμος Καλαβρύτων παρέθεσε δείπνο για τους μαθητές, τις οικογένειές τους και τους δασκάλους τους.

Σχετικό βίντεο μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ!

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του σχολείου  ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την δωρεά 3 προτζεκτόρων και πλούσιου αθλητικού υλικού!!!!!

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλές γιορτές!!!!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FIBA ‘HER WORLD HER RULES’ ΠΑΤΡΑ

 

Τρίτη 10/12/2019 τα κορίτσια μας συμμετέχουν στο πρόγραμμα ‘‘ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ’’ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA) και το οποίο απευθύνεται σε κορίτσια ηλικίας από 8 έως 15 ετών, τα οποία φοιτούν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Σκοπός του πιλοτικού αυτού προγράμματος είναι να έρθουν σε επαφή με το άθλημα τις καλαθοσφαίρισης όσο περισσότερα κορίτσια γίνεται, καθώς επίσης να τους δοθεί το κατάλληλο ερέθισμα έτσι ώστε να συνεχίσουν να ασχολούνται με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.
Στο Νομό Αχαΐας θα πραγματοποιηθεί στα κλειστά γυμναστήρια Πανεπιστημίου και Ε.Α. Πατρών, σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία Κάτω Καστριτσίου και 56ο Πατρών, τις παρακάτω ημέρες: 09 και 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοτικά Σχολεία Κάτω Καστριτσίου
και 56ο Πατρών Θα πραγματοποιηθούν δύο (2) πρωινές προπονήσεις από δύο (2) ώρες για κάθε ηλικιακή ομάδα.
Κορίτσια Γεννημένα 2010 και 2011 (Γ΄ και Δ΄ Τάξη): 08:45 – 10:45
Κορίτσια Γεννημένα 2008 και 2009 (Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξη): 10:45 – 12:45

ΔΙΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΠΕ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ

Δύο διήμερες επισκέψεις στο ΚΠΕ Κλειτορίας για τους μαθητές της ΣΤ τάξης.

21 & 22/11/2019 με συνοδούς:Σταυροπούλου Ελπίδα, Νυδριώτη Μαρία και Χρυσάφη Αγαθή

28 & 29/11/2019 με συνοδούς: Φαρμάκη Μαρία, Φιλιππάτου Κατερίνα και Παπαντζίμα Όλγα

Οι μαθητές πήραν μέρος στο βιωματικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα « Πού είναι οι αξίες; Ψάξε και θα τις βρεις!» που περιλάμβανε ομαδικά παιχνίδια γνωριμίας, μελέτη και εμπέδωση βασικών αξιών ζωής όπως η αξία της Αγάπης, του Σεβασμού ,της Ενσυναίσθησης και του Αλτρουισμού αλλά και εργασίες στο πεδίο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στο περιβαλλοντικό μονοπάτι της Μαύρης Λίμνας ,δίπλα στον Αροάνιο ποταμό αλλά και στο πλατανόδασος του Πλανητέρο .Εξοικειώθηκαν  με τη χρήση της πυξίδας και του χάρτη και παρατήρησαν γύρω τους φυσικές αλλά και ανθρώπινες παρεμβάσεις . Μικροί και μεγάλοι γεμίσαμε όμορφες εικόνες και αξέχαστες εμπειρίες.

Ας έχει πάντα στη ζωή μας μια σημαντική θέση η επαφή με τη φύση και όλα τα πλάσματά της!