«Λειτουργία του Λαϊκού φροντιστηρίου αλληλεγγύης του Δήμου Πάτρας.»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Πλ.Γεωργίου 17Α΄
Μέγαρο Λόγου & Τέχνης
4ος όροφος, Πάτρα
Πληρ: Παλαιοκώστα Φ.
Τηλ : 2610-240196
FAX : 2610 – 240145
E-mail : antpaidiaspatras@gmail.com

ΠΡΟΣ

Πάτρα 05 Σεπτεμβρίου 2016
Αριθ. Πρωτ: 1725

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία του Λαϊκού φροντιστηρίου αλληλεγγύης του Δήμου Πάτρας.»

Αγαπητοί γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, μαθήτριες

Η ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ? ΑΝΕΛ, όπως και των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων, έχει οδηγήσει σε αδυναμία των λαϊκών οικογενειών να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους. Ο κατάλογος των προβλημάτων ατελείωτος, ανεργία, φτώχεια, μειώσεις μισθών-συντάξεων, φοροεπιδρομή, περικοπές στους τομείς υγείας-παιδείας-πολιτισμού-αθλητισμού, διακοπές στην ηλεκτροδότηση.
Η πολύχρονη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης με την συνεχή μείωση της χρηματοδότησης σε όλα τα επίπεδα, τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία όλης της χώρας, τα υπερπληθή τμήματα ανά τάξη, η απουσία ουσιαστικών δομών ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές, έχει ως αποτέλεσμα να εξαναγκάζεται ο γονιός να πληρώνει από την τσέπη του (όποιος μπορεί) για να καλύψει τα κενά στη γνώση των παιδιών του που έπρεπε να προσφέρει η κατά τα άλλα ??Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση??.
Ιδιαίτερα στο Δήμο μας που έχουμε τα μεγαλύτερα ποσοστά ανέργων στην Ελλάδα (συνολικά 30000 από τους οποίους οι 15638 είναι μακροχρόνια άνεργοι) το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμμένο.
Τα προηγούμενα χρόνια, εκατοντάδες μαθητές στηρίχθηκαν και βοηθήθηκαν από δομές που λειτούργησαν με τη στήριξη εργατικών σωματείων, της λαϊκής επιτροπής προσφυγικών, φοιτητικών συλλόγων, άλλων φορέων, που λειτούργησαν δικά τους Φροντιστήρια, σαν έκφραση αλληλεγγύης λαϊκών οικογενειών στον Δήμο μας. Ευαισθητοποιημένοι καθηγητές επίσης προσέφεραν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου. Η λειτουργία αυτών των δομών αποτελεί πλέον «θεσμό» για την πόλη μας
Εκτιμούμε πως οι συγκεκριμένες συνθήκες επιβάλουν για την προσεχή σχολική χρονιά 2016-17, υπό την ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, τη συγκέντρωση και την συμβολή όλων των φορέων στην ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας του «Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης».
Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλους τους φορείς (συλλόγους εκπαιδευτικών, λαϊκές επιτροπές, σωματεία εργαζομένων, επιστημονικούς φορείς, εκπολιτιστικούς συλλόγους) καθώς και τους εκπαιδευτικούς να υποστηρίξουν πολύπλευρα και ενεργητικά αυτή την πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής , με επιδίωξη να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών μαθητριών σε όλες τις γειτονιές του Δήμου μας στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Καλούμε τα παιδιά των ανέργων, των φτωχών αυταποσχολουμένων, των εργατοϋπαλλήλων, των μικρομεσαίων αγροτών να γραφτούν στο «Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης» του Δήμου το επόμενο διάστημα. Άμεσα θα δρομολογηθούν και θα ανακοινωθούν οι τυπικές διαδικασίες συμμετοχής εκπαιδευτικών και μαθητών.
Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τη διεκδίκηση και απαιτεί:
Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν παιδεία με σύγχρονες υποδομές και οικονομική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, την οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών με μόνιμη και σταθερή εργασία, την κατάργηση της κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας , ο Αγώνας ο μοναδικός δρόμος για να βαδίσουμε.

O AΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Πλ.Γεωργίου 17Α΄
Μέγαρο Λόγου & Τέχνης
4ος όροφος, Πάτρα
Πληρ: Παλαιοκώστα Φ.
Τηλ : 2610-240196
FAX : 2610 – 240145
E-mail : antpaidiaspatras@gmail.com

ΠΡΟΣ

Πάτρα 12-09-2016
Αριθ. Πρωτ: 1836

ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

ΘΕΜΑ: « Δημόσια πρόσκληση συμμετοχής στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου Πάτρας Εθελοντών Εκπαιδευτικών που αφορά Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ».

Η πολύχρονη υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου με την συνεχή μείωση της χρηματοδότησης, τα κενά των Εκπαιδευτικών, η απουσία δομών ενισχυτικής διδασκαλίας, επιδρά αρνητικά στην ουσιαστική μόρφωση των Μαθητών ? Μαθητριών.
Σε συνδυασμό με την αδυναμία των λαϊκών οικογενειών να καλύψουν τις στοιχειώδης ανάγκες τους μειώνεται και η δυνατότητα στήριξης τους από την οικογένεια.
Εκτιμούμε πως οι συγκεκριμένες συνθήκες επιβάλλουν για την προσεχή σχολική χρονιά 2016-2017 να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής η λειτουργία του Φροντιστηρίου.
Καλούμε όλους τους Φορείς να υποστηρίξουν πολύπλευρα και ενεργητικά αυτήν την πρωτοβουλία ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την κάλυψη των λαϊκών οικογενειών σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας.
Η λειτουργία του απαιτεί την μαζική συμμετοχή Εθελοντών Εκπαιδευτικών. Προσκαλούμε τους Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης να συμβάλουν με την συμμετοχή τους αποδεικνύοντας έμπρακτα στην αλληλεγγύη τους στις λαϊκές οικογένειες.
Συγκεκριμένα :
Για την Πρωτοβάθμια απαιτούνται Δάσκαλοι που θα διδάξουν Γλώσσα και Μαθηματικά.
Για τη Δευτεροβάθμια ( Γυμνάσιο ?Λύκειο ?ΕΠΑΛ) απαιτούνται Εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων : Φιλόλογοι ?Μαθηματικοί-Φυσικοί-Χημικοί-Βιολόγοι και καθηγητές που μπορούν να διδάξουν Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά από την Τετάρτη 14/09/2016 έως Τρίτη 27/09/2016 με τον εξής τρόπο:
1) Στην Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού Πλατεία Γεωργίου 17 Α΄,4ος Όροφος Καθημερινά από Δευτέρα ? Παρασκευή και ώρα 12 ? 2 μμ. Τηλ. Επικοινωνίας : 2610-240196
2) Στα Γραφεία του Παμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών Φωκαίας 26 στο ισόγειο. Καθημερινά από Δευτέρα ? Παρασκευή και ώρα 6 ? 8 Απόγευμα.
3) Ηλεκτρονικά μπορούν να κατατεθούν επίσης αιτήσεις συμμετοχής στο email
fal@patras.gr

? Οι αιτήσεις μπορούν να ανευρεθούν στο site του Δήμου e-patras.gr.

O AΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Αίτηση γονέα
(για μαθητές ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ)
1. Στοιχεία μαθητή:
Όνομα: Επώνυμο:
Όνομα πατρός: Όνομα μητρός:
Έτος γέννησης:
Οδός: αριθμός: περιοχή: Τ.Κ
Σχολείο που φοιτά:
Τάξη:
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 1ον Γονιού: τηλ. Κατοικίας: κινητό:
2ον Μαθητή:

2. Στοιχεία οικογένειας:
ΓΟΝΙΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ
ΠΑΤΕΡΑΣ
ΜΗΤΕΡΑ
3. Μαθήματα που επιθυμώ να παρακολουθήσω:
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΑΙ
Γλώσσα Μαθηματικά

Ο αιτών

ΑΙΤΗΣΗ συμμετοχής εκπαιδευτικών για τι ΛΑΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ της ΠΑΤΡΑΣ Της Α/μιας Εκπαίδευσης
(ΔΑΣΚΑΛΟΙ)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

1. Προσωπικές πληροφορίες:
Όνομα:
Επώνυμο:
Όνομα πατέρα:
Έτος γέννησης:
Ειδικότητα:
Διεύθυνση:
Τηλέφωνο:
e-mail :

Εκπαίδευση και σπουδές

Έτος :
Σπουδές, Πτυχίο, Σχολή ή Πανεπιστήμιο,

Πρόσθετες πληροφορίες

Σχολείο που διδάσκω

Περιοχή που με εξυπηρετεί να διδάξω

Μαθήματα που μπορώ να διδάξω

Ώρες εβδομαδιαία που μπορώ να διδάξω

Ο αιτών