Αγώνες Δρόμου RUN GREECE 2016 – ΠΑΤΡΑ

ΕΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Τέρμα Ηλέκτρας ? Τ.Κ. 26333 Πάτρα
Τηλ.: 2610. 320203 ? Fax: 2610. 313138
Εmail: segaspatra@yahoo.gr

Αριθ. Πρωτ: 250 Πάτρα: 13-9-2016

ΠΡΟΣ:
o Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιαννόπουλο Κωνσταντίνο
o Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης κ. Μπαρή Θεόδωρο
o Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης κ. Χριστοπούλου Σοφία
o Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Αφράτη Γεώργιο
o Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Πασσά Ευάγγελο
o Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Καζαντζή Χρήστο
o Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Κολοβό Χρήστο
o Υπεύθυνη Ομάδας Φυσικής Αγωγής Αχαΐας κ. Μητρογιάννη Γεωργία
o Υπεύθυνο Ομάδας Φυσικής Αγωγής Αιτωλοακαρνανίας κ. Τσακαλίδη Χαράλαμπο

ΘΕΜΑ: Αγώνες Δρόμου RUN GREECE 2016 – ΠΑΤΡΑ

Σας γνωρίζουμε ότι ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ? Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και το Δήμο Πατρέων, διοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά, αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό με την επωνυμία «RUN GREECE Πάτρα» – ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Στόχος των αγώνων είναι η χαρά της συμμετοχής, η βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας, η μύηση των μαθητών στον αθλητισμό, την κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων, αλλά και η γνωριμία τους με το κέντρο της πόλης της Πάτρας.
Ο αγώνας αυτός έχει και ιδιαίτερο κοινωνικό χαρακτήρα. Μέσα από το πρόγραμμα, «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ», οι διοργανωτές θα προσφέρουν χρήματα για Κοινωνικές Δράσεις του Δήμου της πόλη μας.
Παράλληλα, μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε, οικογένειες απόρων μαθητών της πόλης μας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα σίτισης που υλοποιούν οι Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας (Κ.Ο.ΔΗ.Π), σε συνεργασία με τη Ιερά Μητρόπολη. Κάθε μαθητής – δρομέας, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος συμμετέχει στον αγώνα, μπορεί να προσφέρει τρόφιμα για το σκοπό αυτό.
Συνεπώς, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, κατά την προσέλευσή του στο Κέντρο Παραλαβής του Αριθμού Συμμετοχής στο Κλειστό προπονητήριο Στίβου ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου, Τέρμα Ηλέκτρας (από 10.00 έως 20.00), ΜΠΟΡΕΙ να παραδώσει στους εθελοντές που θα βρίσκονται εκεί, κάποια από τα παρακάτω τρόφιμα:
? ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
? ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ – ΖΑΧΑΡΗ
? ΜΑΡΜΕΛΛΑΔΕΣ – ΜΕΡΕΝΤΑ
? ΖΥΜΑΡΙΚΑ – ΡΥΖΙ
? ΟΣΠΡΙΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στην Πάτρα, και θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την Δημόσια τηλεόραση σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

10.00΄: Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. Ανδρών?Γυναικών (Από έτος γέννησης 2004 και μεγαλύτεροι/ μεγαλύτερες).
11.30΄: Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. Ανδρών?Γυναικών (Από έτος γέννησης 2004 και μεγαλύτεροι/ μεγαλύτερες).
11.32΄: Αγώνας Παιδιών 850μ. Αγοριών και Κοριτσιών (Μαθητών/τριών Δημοτικών Σχολείων, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη, γεν. το 2005 & 2006).

Η εκκίνηση και ο τερματισμός για τις δύο πρώτες κατηγορίες θα είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Εκκίνηση από κέντρο Πλατείας Γεωργίου Α΄, έξοδος από πλατεία διαγώνια αριστερά και είσοδος στην οδό Κορίνθου – Αγίας Σοφίας ? Κωνσταντινουπόλεως ? Μαιζώνος – περιμετρικά του κάτω μέρους της πλατείας Γεωργίου – Μαιζώνος ? Παπαφλέσσα ? Κορίνθου – περιμετρικά του επάνω μέρους της πλατείας Γεωργίου και στροφή αριστερά για τερματισμό επί της πλατείας στο ίδιο σημείο που έγινε και η αφετηρία της κούρσας.
Για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων η εκκίνηση θα είναι επί της ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Κορίνθου και Τριών Ναυάρχων) και ο τερματισμός θα είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄, δηλαδή τα παιδιά θα τρέξουν μόνο επί της Κορίνθου.
Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης τουλάχιστον 1 ώρα πριν από την ώρα εκκίνησης του αγωνίσματός τους.
Ο Αγώνας Παιδιών για μαθητές-μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης (850μ.):

? έχει στόχο να μυήσει τους μικρούς μαθητές και αυριανούς αθλητές στη χαρά της άσκησης και του αθλητισμού και η συμμετοχή τους προσφέρεται δωρεάν από τους διοργανωτές.
? ο συγκεκριμένος αγώνας δεν είναι ανταγωνιστικός και δεν θα υπάρχει κατάταξη-χρονομέτρηση.
? μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά τρέχοντας με το δικό τους ρυθμό τη διαδρομή των 850μ.
? σε αυτόν τον αγώνα ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ.
? Η δήλωση συμμετοχής γίνεται σύμφωνα με τη συνημμένη ονομαστική κατάσταση από κάθε σωματείο, σχολείο ή άλλο φορέα που για κάποιο λόγο έχει παιδιά δημοτικού στο δυναμικό του (π.χ. σχολή χορού, φροντιστήριο ξένων γλωσσών, κλπ.), όπου θα αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του παιδιού, το πατρώνυμο, το έτος γέννησης και η τάξη του σχολείου ή ο φορέας προέλευσης. Η κατάσταση αυτή θα συνοδεύεται με την ατομική αίτηση εγγραφής του κάθε παιδιού υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα του.
? Οι ομαδικές δηλώσεις των σχολείων θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου. Μετά την παραπάνω ημερομηνία θα γίνουν δεκτές ομαδικές αιτήσεις μόνο αν υπάρχουν κενές θέσεις συμμετοχής.

? ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ – ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

? ΜΕΓΑΡΟ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ (ισόγειο), από ΔΕΥΤΕΡΑ έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (από 10.00΄ έως 14.00΄ & 18.00΄ έως 21.00΄) και ΣΑΒΒΑΤΟ ( για 24-9 & 1-10 από 10.00΄έως 14.00΄).

? Γραφείο Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου, Κλειστό προπονητήριο Στίβου ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Τέρμα Ηλέκτρας (από 09.00΄ έως 14.00΄ και 17.00΄ έως 20.00΄). Τηλ.& Φαξ: 2610 31 31 38 & τηλ. 2610 32 02 03.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

– Γραφείο Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου, Κλειστό προπονητήριο Στίβου ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Τέρμα Ηλέκτρας το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (από 10.00΄ έως 20.00΄). Τηλ.: 2610 31 31 38 & 2610 32 02 03.

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρες από το Προπονητήριο Στίβου / Λαδόπουλου.
Η παραλαβή θα γίνεται αυτοπροσώπως για κάθε αγωνιζόμενο μαθητή ή από τον γονέα του.
?Α) Για όσους επιλέξουν να συμμετάσχουν στους Αγώνες Δρόμου 5 ή 10 χλμ. και είναι ηλικίας 13 μέχρι 17 ετών και σε αυτούς η συμμετοχή προσφέρεται δωρεάν με την προϋπόθεση ότι θα κάνουν ομαδική εγγραφή (τουλάχιστον 10 άτομα μαζί).
Η ομαδική εγγραφή μπορεί να είναι από κάθε φορέα (π.χ. σωματείο, σχολείο, φροντιστήριο, κέντρο ξένων γλωσσών, κάθε άλλο σύλλογο, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί η ομαδική εγγραφή σε μια κατάσταση τουλάχιστον των 10 ατόμων).

?Β) Για όλους τους συμμετέχοντες στους Αγώνες Δρόμου 5 ή 10 χλμ. ή τον Αγώνα Παιδιών τα κέντρα, οι ημερομηνίες κατάθεσης αιτήσεων εγγραφής και η παραλαβή αριθμών κ.λ.π. αναφέρονται παραπάνω. Επίσης στους Αγώνες Δρόμου 5 και 10 χλμ. γίνονται και ατομικές αιτήσεις εγγραφής online μέσω της ιστοσελίδας www.run-greece.gr

?Γ) Στους συμμετέχοντες θα δίνονται:
– Μπλουζάκι αγώνα ?
– Προσωπικός αριθμός (με το όνομα του τυπωμένο, εφ? όσον εγγραφεί έγκαιρα), με ενσωματωμένο τσιπ ηλεκτρονικής χρονομέτρησης (στα 5 και 10 χλμ.)
– Τσάντα διαχείρισης ρουχισμού και Αυτοκόλλητο με τον ίδιο προσωπικό αριθμό – Παραμάνες
– Έντυπο με σημαντικές Τεχνκές Οδηγίες για τη διοργάνωση
– Αναμνηστικό Μετάλλιο για όλους όσους τερματίσουν
– Υγρά και φρούτα κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα
– Πιστοποίηση συμμετοχής (ηλεκτρονικά)

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την περσινή στήριξη της εκδήλωσης, παρακαλούμε για την ενημέρωση των σχολείων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία: Δημήτριος Ορφανόπουλος – Τεχνικός Σύμβουλος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (τηλ.: 6973 351237) και Γραφείο Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (τηλ.: 2610 31 31 38)

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου
Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Τζελάτης Ευάγγελος Κουτρουμπή Άννα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
– Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας
– Δήμο Πατρέων

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:
? Ενδεικτικές καταστάσεις ομαδικής εγγραφής.
? Ατομική Αίτηση Συμμετοχής.
Επιστολή σε Φορείς Εκπαίδευσης – RUN GREECE 2016