Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 “Euro Trading, Young Entrepreneurs on the Move”.

Το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου ολοκλήρωσε με επιτυχία το διετές Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 με τίτλο “Euro Trading, Young Entrepreneurs on the Move”.

Το ταξίδι μας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2018. Μέσα σε αυτά τα δύο, απόλυτα δημιουργικά χρόνια, δημιουργήσαμε τη δική μας ταξιδιωτική επιχείρηση, εργαστήκαμε με χαρά και δημιουργήσαμε δικά μας προϊόντα. Ταξιδέψαμε σε άλλες χώρες και υποδεχτήκαμε τους εταίρους μας στην πόλη μας και τους μυήσαμε στην κουλτούρα και τα έθιμά μας. Εργαστήκαμε ομαδικά, ανταλλάξαμε ιδέες και νέες πρακτικές, πειραματιστήκαμε με καινοτόμες μεθόδους, τις οποίες προσπαθήσαμε να ενσωματώσουμε στη δική μας σχολική πραγματικότητα  και το πιο σημαντικό, ήρθαμε πιο κοντά ανακαλύπτοντας πως αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Με αυτή την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας οι οποίοι έκαναν τα πάντα προκειμένου να πραγματοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα. Κυρίως όμως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις οικογένειες που φιλοξένησαν τα παιδιά από όλες τις συνεργαζόμενες χώρες. Θα θέλαμε πρωτίστως να τους ευχαριστήσουμε για  την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν και επέτρεψαν στα παιδιά να ταξιδέψουν μαζί μας στο εξωτερικό. Πιστεύουμε ότι συνεισφέραμε έτσι ώστε τα παιδιά να γεμίσουν με καινούριες εμπειρίες και ότι βοηθήσαμε να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.