Αρχείο συντάκτη dimkkast

Οργάνωση Πολιτικης άμυνας σχολείου, Εσωτερικός κανονισμός

  1. Για να δείτε το πρακτικό του σχολείου που αφορά την οργάνωση της πολιτικής άμυνας κάντε κλικ εδώ
  2. Για να δείτε το σχέδιο της οργάνωσης κάντε κλικ εδώ
  3.  Για να δείτε τον εσωτερικό κανονισμό της σχολικής μονάδας κάντε κλικ εδώ

Αγιασμός

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν με τις τσάντες και τις μάσκες τους στο Δημοτικό Σχολείο στις 8.15 και θα αποχωρήσουν μετά την τέλεση του αγιασμού στις 11.30.

Αναλυτικές οδηγίες για τα μέτρα προφύλαξης θα βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

Καλή σχολική χρονιά!

Οδηγίες προς τους γονείς

Αγαπητοί γονείς,

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες τόσο για την ατομική υγιεινή των παιδιών όσο και για τη σωστή χρήση της μάσκας.

Για να δείτε τις οδηγίες κάντε κλικ εδώ.

Οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Διοίκησης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Διοίκησης εξέδωσε λίστα με οδηγίες  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ  με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε  προκειμένου να προστατέψτε το παιδί σας, την οικογένειά σας και το σχολείο.

Για να δείτε τη λίστα κάντε κλικ εδώ

Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αχαΐας λόγω της κακοκαιρίας

«Μετά από απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, θα παραμείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η απόφαση ελήφθη, εξαιτίας των ακραίων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται, ικανών να προκαλέσουν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και δυσκολίες στη μετακίνηση των μαθητών.»

ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΣ

Η συμμετοχή του σχολείου μας, Δ. Κ.Καστριτσιου,, στην έκθεση «αναδημιουργώ ανακυκλώνοντας» στην Αγορά Αργύρη,  με τούς Μάγους και τις Ονειροπαγιδες μας !!!!
Από τα ταλεντάκια του Β1 και Δ3 για να μην μας πιάνει το κακό μάτι,και αυτό το καλοκαίρι, μπράβο στους μαθητές μου!!!!

Για να δείτε τα έργα μας κάντε κλικ εδώ

Ραδιοφωνικό σποτάκι του ΣΤ2

Στα πλαίσια προγράμματος Κυκλοφοριακής αγωγής οι μαθητές του ΣΤ2 ηχογράφησαν ένα σποτάκι, το οποίο και ακούστηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Πανεπιστημίου Πατρών. Για να ακούσετε το σποτάκι κάντε κλικ εδώ, για να ακούσετε την εκπομπή κάντε κλικ εδώ

Σερφάρω με ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Στα πλαίσια του μαθήματος των ΤΠΕ οι μαθητές της Έκτης Τάξης δημιούργησαν βίντεο με θέμα «Σερφάρω με ασφάλεια στο Διαδίκτυο«, τα οποία και παρουσίασαν στο 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.  Για να δείτε τα βιντεάκια κάντε κλικ στους συνδέσμους:  βίντεο1, βίντεο2, βίντεο3,βίντεο4.

 

Συμμετοχή σε διαγωνισμό με θέμα την Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Το σχολείο μας έλαβε μέρος στο διαγωνισμό που οργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου,  (SaferInternet4Kids.gr) με θέμα «Ασφάλεια στο διαδίκτυο» .

Ο μαθητής της Έκτης Τάξης Αριστείδης Σχοινάς πήρε έπαινο για τη συμμετοχή του  με τίτλο «Σερφάρω στο Διαδίκτυο» (κάντε κλικ στον τίτλο για να  δείτε το βίντεο).

Εικαστικές Δημιουργίες

Στο μάθημα των Εικαστικών τα παιδιά του ΣΤ1 και ΣΤ2 ανέλαβαν να ζωγραφίσουν το έργο του Van Cogh «το δωμάτιο»,  με το δικό τους τρόπο,  και να αποτελέσει ένα ακόμη κόσμημα του σχολείου μας. Για να δείτε το video πατήστε εδώ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιρλανδία

Στα παίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Euro Trading, Young Entrepreneurs on the Move» στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιρλανδία. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Για να δείτε τις ημέρες και ώρες ενημέρωσης γονέων πατήστε εδώ.

  •  Η ενημέρωση θα γίνεται μόνο μία φορά, την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα.
  • Για τα τμήματα που ενημερώνονται στις 1.15-2.00 τα παιδια του Ολοήμερου θα πηγαίνουν στο τμήμα τους και τα υπόλοιπα που έχουν σχολάσει θα είναι υπ’ευθύνη των γονιών τους, δίπλα τους και δεν θα αναστατώνουν τη λειτουργία του Ολοήμερου.

Μάθημα Εικαστικών

Στα πλαίσια του μαθήματος των Εικαστικών τα παιδιά :Βίκτωρας Πανάρετος,Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Αννα Πανάρετου, Σοφία και Δήμητρα Τσορδιά έφτιαξαν ένα βιντεάκι για τη Γιορτή της 28ης Οκτωβρίου με τίτλο » Το όνειρο του Μπενίτο». Τραγουδούν τα ίδια τα παιδιά το ρεμπέτικο του Μ. Βαμβακάρη «το όνειρο του  Μπενίτο».  Για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ

Επίσημη τελετή υποδοχής στο σχολείο

Παράσταση «Λυσιστράτη» διασκευασμένη στα Αγγλικά από τους μαθητές του Ε2. Παραδοσιακά παιχνίδια και χοροί από τους μαθητές του σχολείου. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τη χορευτική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών.  :   βίντεο1,  βίντεο2,   βίντεο3

First short term teacher-students exchange meeting.

Υποδοχή-καλωσόρισμα στο σχολείο αντιπροσωπειών από Αγγλία, Πολωνία, Ιρλανδία , Ισπανία και Γερμανία. Συμμετοχή στο καρναβάλι των μικρών, επίσκεψη στους Δελφούς. Για να δείτε το βίντεο πατήστε  εδώ

First Transnational Meeting in Immingham, UK

Οι υπεύθυνοι του Erasmus από κάθε χώρα φτιάχνουν το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος.Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη στην Αγγλία που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του σχολείου μας πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους:    Αγγλία1   και     Αγγλία2

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Για να δείτε τις μέρες που μπορείτε να ενημερωθείτε από τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων του σχολείου μας κάντε κλικ στον  σύνδεσμο  :   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

ERASMUS

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Διεθνική Συνάντηση (Transnational Meeting) των εταιρικών σχολείων στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus +, «Euro Trading, Young Entrepreneurs on the Move», στο Immingham της Αγγλίας. Συμμετείχαν εκπρόσωποι των σχολείων από την Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία, Αγγλία, Ιρλανδία και Πολωνία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις επόμενες επισκέψεις, τις δραστηριότητες που πρέπει όλα τα σχολεία να πραγματοποιήσουν, την ομάδα αξιολόγησης του προγράμματος καθώς και το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα γίνουν όλες οι δραστηριότητες για την πρώτη χρονιά του προγράμματος.

http://www.grimsbytelegraph.co.uk/teachers-from-europe-exchange-good-practice-in-immingham/story-29911548-detail/story.html

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η πολυπλοκότητα των σύγχρονων κοινωνιών επηρεάζει τη λειτουργία του σχολείου, τις σχέσεις μαθητών ?εκπαιδευτικών, γονέων-σχολείου. Παρατηρούνται φαινόμενα στο χώρο του σχολείου που ξεφεύγουν από τις δεξιότητες των εκπαιδευτικών για τη διαχείριση τους. Οι ελλιπείς γνωστικές δεξιότητες κάποιων μαθητών δυσκολεύουν τη συνέχιση των σπουδών τους.

Για την πρόληψη κυρίως και την αντιμετώπιση των παραπάνω θα συζητήσουμε στις 25/11/2016 και ώρα 8:00πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Ομιλητές:

Κος Στρατούλιας Γιάννης ,Ψυχίατρος-πρώην Υπεύθυνος ΣΣΝ Δευ/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας

Κα Παπάζογλου Ευριδίκη Δρ Παν/μίου  πρώην στέλεχος ΣΣΝ Δευ/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας

Θα χαρούμε να παρευρίσκεσθε

Η Δ/νση του σχολείου

Για να δείτε την αφίσα κάντε κλικ στον σύνδεσμο : αφίσα

Αγιασμός

Ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2015-2016, θα γίνει την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00 π.μ.

 Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

σας εύχονται:

«Καλή σχολική χρονιά»

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ 4ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Μαθητές της ΣΤ Τάξης του σχολείου μας έλαβαν μέρος στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που έγινε στην Πάτρα στις 3,4 και 5 Απριλίου. Το θέμα της παρουσίασής μας αφορούσε την «Ασφάλεια στο διαδίκτυο».

DSCN09761

«Ο χορός ενώνει συγκινεί παρηγορεί»

Στις 21 Ιανουαρίου 2014 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «ο χορός ενώνει συγκινεί παρηγορεί»  του τμήματος πολιτιστικών , Νυδριώτη Μαίρη, Χριστοδούλου Κατερίνα, Σπυρίδωνος Πέννυ και Χρυσάφη Αγαθή, οργάνωσαν εκδήλωση στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου όπου έγιναν μαθήματα χορού δωρεάν απο την αμερικανίδα χορεύτρια χιπ χοπ Leily.

φωτογραφία4

φωτογραφία5

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ

Στις 31 Ιανουαρίου 2014 οι τάξεις Α και Γ παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση:

hangreΗ ιστορία γνωστή: Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ εγκαταλείπονται στο δάσος και στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, βρίσκουν καταφύγιο σ? ένα ζαχαρωτό σπίτι, που αποδεικνύεται παγίδα μιας Μάγισσας. Με την εφευρετικότητά τους, καταφέρνουν να εξοντώσουν τη Μάγισσα και να επιστρέψουν σπίτι τους.
Χάνσελ και Γκρέτελ? στην Πρίζα, στη σκηνή του θεάτρου Απόλλων, μαζί με Παραμυθομαγειρέματα: ένα πρωτότυπο τηλεοπτικό σόου μαγειρικής που παρουσιάζει ο Μανώλης και η οικογένεια του!

Η Λυρική διαδραστικά στο 1ο Δημοτικό Κάτω Καστριτσίου

Ένα διαφορετικό μάθημα μουσικής για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Καστριτσίου, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία», που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.