Αρχείο συντάκτη dimkkast

Τοποθέτηση Κοινωνικού Λειτουργού στο Δημοτικό Κάτω Καστριτσίου

Σας ενημερώνουμε ότι, από τον Δεκέμβριο και κάθε Παρασκευή , για το υπόλοιπο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς θα βρίσκεται στο σχολείο μας Κοινωνικός Λειτουργός. Έργο του, είναι η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας και την προώθηση του εκπαιδευτικού έργου. Ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας και λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που δημιουργεί η παραμονή παιδιών και γονέων στο σπίτι λόγω έκτακτων μέτρων περιορισμού του κορονοϊού, η ψυχοκοινωνική και γνωστική υποστήριξη των μαθητών, η δημιουργία δικτύων υποστήριξης, καθώς και σχετικές συμπληρωματικές δράσεις κρίνονται ως απολύτως αναγκαίες.

Για οποιαδήποτε απορία ή τον προγραμματισμό σχετικής συνάντησης με τον Κοινωνικό  Λειτουργό του Σχολείου, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Διευθύντρια  του σχολείου . Η Διεύθυνση του Σχολείου διαβιβάζει το αίτημα στον Κοινωνικό Λειτουργό  (τηλεφωνικά ή με e-mail). O Κοινωνικός Λειτουργός  με τη σειρά του επικοινωνεί τηλεφωνικά  ή με άλλο πρόσφορο ηλεκτρονικό τρόπο με τους γονείς των μαθητών ή τους ίδιους τους μαθητές  και αναλόγως το αίτημα:

Παρέχει εξ αποστάσεως ψυχοκοινωνική  υποστήριξη/ συμβουλευτική  σε μαθητές, οι οποίοι είτε με δική τους πρωτοβουλία , είτε κατόπιν παρότρυνσης δασκάλων / γονέων, διατυπώνουν σχετικό αίτημα. Για την περίπτωση οποιασδήποτε ατομικής παρέμβασης προς τους μαθητές εκ μέρους του Κοινωνικού Λειτουργού απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων τους. Σημειώνεται ότι οι μαθητές και οι οικογένειές τους έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν ή και να αποσύρουν τη συγκατάθεση  όποτε το επιθυμούν.

Παρέχει εξ αποστάσεως ψυχοκοινωνική υποστήριξη / συμβουλευτική σε γονείς, είτε με δικό τους αίτημα, είτε κατόπιν παρότρυνσης του Κοινωνικού Λειτουργού, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση του γονεϊκού τους ρόλου και τη βελτίωση της επικοινωνίας γονέα-παιδιού.

Σε περίπτωση που ο Κοινωνικός Λειτουργός  κρίνει ότι χρειάζεται περαιτέρω  διερεύνηση  του είδους  και του βαθμού των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ένας μαθητής  ή πιο συστηματικής παρέμβασης, τον  παραπέμπει  σε δημόσιους φορείς ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στην ευρύτερη κοινότητα, αφού προηγουμένως έχει ενημερώσει τη Διεύθυνση του Νηπιαγωγείου  και τους γονείς.

Τέλος, ο εκπαιδευτικός ΕΕΠ Σχεδιάζει  και προτείνει προσβάσιμο υποστηρικτικό, συμβουλευτικό και ενημερωτικό υλικό, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρουν οι εφαρμογές της σύγχρονης και ασύγχρονης επικοινωνίας.

Υπουργείο Προστασίας του πολίτη : Οδηγίες για την προστασία από τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Για να δείτε τα σχετικά φυλλάδια του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη κάντε κλικ εδώ : φυλλάδιο1,   φυλλάδιο2

Οργάνωση Πολιτικης άμυνας σχολείου, Εσωτερικός κανονισμός

  1. Για να δείτε το πρακτικό του σχολείου που αφορά την οργάνωση της πολιτικής άμυνας κάντε κλικ εδώ
  2. Για να δείτε το σχέδιο της οργάνωσης κάντε κλικ εδώ
  3.  Για να δείτε τον εσωτερικό κανονισμό της σχολικής μονάδας κάντε κλικ εδώ

Αγιασμός

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν με τις τσάντες και τις μάσκες τους στο Δημοτικό Σχολείο στις 8.15 και θα αποχωρήσουν μετά την τέλεση του αγιασμού στις 11.30.

Αναλυτικές οδηγίες για τα μέτρα προφύλαξης θα βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

Καλή σχολική χρονιά!

Οδηγίες προς τους γονείς

Αγαπητοί γονείς,

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες τόσο για την ατομική υγιεινή των παιδιών όσο και για τη σωστή χρήση της μάσκας.

Για να δείτε τις οδηγίες κάντε κλικ εδώ.

Οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Διοίκησης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Διοίκησης εξέδωσε λίστα με οδηγίες  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ  με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε  προκειμένου να προστατέψτε το παιδί σας, την οικογένειά σας και το σχολείο.

Για να δείτε τη λίστα κάντε κλικ εδώ

Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αχαΐας λόγω της κακοκαιρίας

«Μετά από απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, θα παραμείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η απόφαση ελήφθη, εξαιτίας των ακραίων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται, ικανών να προκαλέσουν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και δυσκολίες στη μετακίνηση των μαθητών.»

ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΣ

Η συμμετοχή του σχολείου μας, Δ. Κ.Καστριτσιου,, στην έκθεση «αναδημιουργώ ανακυκλώνοντας» στην Αγορά Αργύρη,  με τούς Μάγους και τις Ονειροπαγιδες μας !!!!
Από τα ταλεντάκια του Β1 και Δ3 για να μην μας πιάνει το κακό μάτι,και αυτό το καλοκαίρι, μπράβο στους μαθητές μου!!!!

Για να δείτε τα έργα μας κάντε κλικ εδώ

Ραδιοφωνικό σποτάκι του ΣΤ2

Στα πλαίσια προγράμματος Κυκλοφοριακής αγωγής οι μαθητές του ΣΤ2 ηχογράφησαν ένα σποτάκι, το οποίο και ακούστηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Πανεπιστημίου Πατρών. Για να ακούσετε το σποτάκι κάντε κλικ εδώ, για να ακούσετε την εκπομπή κάντε κλικ εδώ

Σερφάρω με ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Στα πλαίσια του μαθήματος των ΤΠΕ οι μαθητές της Έκτης Τάξης δημιούργησαν βίντεο με θέμα «Σερφάρω με ασφάλεια στο Διαδίκτυο«, τα οποία και παρουσίασαν στο 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.  Για να δείτε τα βιντεάκια κάντε κλικ στους συνδέσμους:  βίντεο1, βίντεο2, βίντεο3,βίντεο4.

 

Συμμετοχή σε διαγωνισμό με θέμα την Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Το σχολείο μας έλαβε μέρος στο διαγωνισμό που οργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου,  (SaferInternet4Kids.gr) με θέμα «Ασφάλεια στο διαδίκτυο» .

Ο μαθητής της Έκτης Τάξης Αριστείδης Σχοινάς πήρε έπαινο για τη συμμετοχή του  με τίτλο «Σερφάρω στο Διαδίκτυο» (κάντε κλικ στον τίτλο για να  δείτε το βίντεο).

Εικαστικές Δημιουργίες

Στο μάθημα των Εικαστικών τα παιδιά του ΣΤ1 και ΣΤ2 ανέλαβαν να ζωγραφίσουν το έργο του Van Cogh «το δωμάτιο»,  με το δικό τους τρόπο,  και να αποτελέσει ένα ακόμη κόσμημα του σχολείου μας. Για να δείτε το video πατήστε εδώ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιρλανδία

Στα παίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Euro Trading, Young Entrepreneurs on the Move» στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιρλανδία. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Για να δείτε τις ημέρες και ώρες ενημέρωσης γονέων πατήστε εδώ.

  •  Η ενημέρωση θα γίνεται μόνο μία φορά, την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα.
  • Για τα τμήματα που ενημερώνονται στις 1.15-2.00 τα παιδια του Ολοήμερου θα πηγαίνουν στο τμήμα τους και τα υπόλοιπα που έχουν σχολάσει θα είναι υπ’ευθύνη των γονιών τους, δίπλα τους και δεν θα αναστατώνουν τη λειτουργία του Ολοήμερου.

Μάθημα Εικαστικών

Στα πλαίσια του μαθήματος των Εικαστικών τα παιδιά :Βίκτωρας Πανάρετος,Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Αννα Πανάρετου, Σοφία και Δήμητρα Τσορδιά έφτιαξαν ένα βιντεάκι για τη Γιορτή της 28ης Οκτωβρίου με τίτλο » Το όνειρο του Μπενίτο». Τραγουδούν τα ίδια τα παιδιά το ρεμπέτικο του Μ. Βαμβακάρη «το όνειρο του  Μπενίτο».  Για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ

Επίσημη τελετή υποδοχής στο σχολείο

Παράσταση «Λυσιστράτη» διασκευασμένη στα Αγγλικά από τους μαθητές του Ε2. Παραδοσιακά παιχνίδια και χοροί από τους μαθητές του σχολείου. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τη χορευτική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών.  :   βίντεο1,  βίντεο2,   βίντεο3

First short term teacher-students exchange meeting.

Υποδοχή-καλωσόρισμα στο σχολείο αντιπροσωπειών από Αγγλία, Πολωνία, Ιρλανδία , Ισπανία και Γερμανία. Συμμετοχή στο καρναβάλι των μικρών, επίσκεψη στους Δελφούς. Για να δείτε το βίντεο πατήστε  εδώ

First Transnational Meeting in Immingham, UK

Οι υπεύθυνοι του Erasmus από κάθε χώρα φτιάχνουν το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος.Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη στην Αγγλία που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του σχολείου μας πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους:    Αγγλία1   και     Αγγλία2

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Για να δείτε τις μέρες που μπορείτε να ενημερωθείτε από τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων του σχολείου μας κάντε κλικ στον  σύνδεσμο  :   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

ERASMUS

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Διεθνική Συνάντηση (Transnational Meeting) των εταιρικών σχολείων στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus +, «Euro Trading, Young Entrepreneurs on the Move», στο Immingham της Αγγλίας. Συμμετείχαν εκπρόσωποι των σχολείων από την Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία, Αγγλία, Ιρλανδία και Πολωνία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις επόμενες επισκέψεις, τις δραστηριότητες που πρέπει όλα τα σχολεία να πραγματοποιήσουν, την ομάδα αξιολόγησης του προγράμματος καθώς και το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα γίνουν όλες οι δραστηριότητες για την πρώτη χρονιά του προγράμματος.

http://www.grimsbytelegraph.co.uk/teachers-from-europe-exchange-good-practice-in-immingham/story-29911548-detail/story.html

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η πολυπλοκότητα των σύγχρονων κοινωνιών επηρεάζει τη λειτουργία του σχολείου, τις σχέσεις μαθητών ?εκπαιδευτικών, γονέων-σχολείου. Παρατηρούνται φαινόμενα στο χώρο του σχολείου που ξεφεύγουν από τις δεξιότητες των εκπαιδευτικών για τη διαχείριση τους. Οι ελλιπείς γνωστικές δεξιότητες κάποιων μαθητών δυσκολεύουν τη συνέχιση των σπουδών τους.

Για την πρόληψη κυρίως και την αντιμετώπιση των παραπάνω θα συζητήσουμε στις 25/11/2016 και ώρα 8:00πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Ομιλητές:

Κος Στρατούλιας Γιάννης ,Ψυχίατρος-πρώην Υπεύθυνος ΣΣΝ Δευ/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας

Κα Παπάζογλου Ευριδίκη Δρ Παν/μίου  πρώην στέλεχος ΣΣΝ Δευ/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας

Θα χαρούμε να παρευρίσκεσθε

Η Δ/νση του σχολείου

Για να δείτε την αφίσα κάντε κλικ στον σύνδεσμο : αφίσα