Αρχείο κατηγορίας Σχολείο

Τοποθέτηση Κοινωνικού Λειτουργού στο Δημοτικό Κάτω Καστριτσίου

Σας ενημερώνουμε ότι, από τον Δεκέμβριο και κάθε Παρασκευή , για το υπόλοιπο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς θα βρίσκεται στο σχολείο μας Κοινωνικός Λειτουργός. Έργο του, είναι η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας και την προώθηση του εκπαιδευτικού έργου. Ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας και λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που δημιουργεί η παραμονή παιδιών και γονέων στο σπίτι λόγω έκτακτων μέτρων περιορισμού του κορονοϊού, η ψυχοκοινωνική και γνωστική υποστήριξη των μαθητών, η δημιουργία δικτύων υποστήριξης, καθώς και σχετικές συμπληρωματικές δράσεις κρίνονται ως απολύτως αναγκαίες.

Για οποιαδήποτε απορία ή τον προγραμματισμό σχετικής συνάντησης με τον Κοινωνικό  Λειτουργό του Σχολείου, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Διευθύντρια  του σχολείου . Η Διεύθυνση του Σχολείου διαβιβάζει το αίτημα στον Κοινωνικό Λειτουργό  (τηλεφωνικά ή με e-mail). O Κοινωνικός Λειτουργός  με τη σειρά του επικοινωνεί τηλεφωνικά  ή με άλλο πρόσφορο ηλεκτρονικό τρόπο με τους γονείς των μαθητών ή τους ίδιους τους μαθητές  και αναλόγως το αίτημα:

Παρέχει εξ αποστάσεως ψυχοκοινωνική  υποστήριξη/ συμβουλευτική  σε μαθητές, οι οποίοι είτε με δική τους πρωτοβουλία , είτε κατόπιν παρότρυνσης δασκάλων / γονέων, διατυπώνουν σχετικό αίτημα. Για την περίπτωση οποιασδήποτε ατομικής παρέμβασης προς τους μαθητές εκ μέρους του Κοινωνικού Λειτουργού απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων τους. Σημειώνεται ότι οι μαθητές και οι οικογένειές τους έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν ή και να αποσύρουν τη συγκατάθεση  όποτε το επιθυμούν.

Παρέχει εξ αποστάσεως ψυχοκοινωνική υποστήριξη / συμβουλευτική σε γονείς, είτε με δικό τους αίτημα, είτε κατόπιν παρότρυνσης του Κοινωνικού Λειτουργού, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση του γονεϊκού τους ρόλου και τη βελτίωση της επικοινωνίας γονέα-παιδιού.

Σε περίπτωση που ο Κοινωνικός Λειτουργός  κρίνει ότι χρειάζεται περαιτέρω  διερεύνηση  του είδους  και του βαθμού των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ένας μαθητής  ή πιο συστηματικής παρέμβασης, τον  παραπέμπει  σε δημόσιους φορείς ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στην ευρύτερη κοινότητα, αφού προηγουμένως έχει ενημερώσει τη Διεύθυνση του Νηπιαγωγείου  και τους γονείς.

Τέλος, ο εκπαιδευτικός ΕΕΠ Σχεδιάζει  και προτείνει προσβάσιμο υποστηρικτικό, συμβουλευτικό και ενημερωτικό υλικό, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρουν οι εφαρμογές της σύγχρονης και ασύγχρονης επικοινωνίας.

Υπουργείο Προστασίας του πολίτη : Οδηγίες για την προστασία από τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Για να δείτε τα σχετικά φυλλάδια του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη κάντε κλικ εδώ : φυλλάδιο1,   φυλλάδιο2

Οργάνωση Πολιτικης άμυνας σχολείου, Εσωτερικός κανονισμός

 1. Για να δείτε το πρακτικό του σχολείου που αφορά την οργάνωση της πολιτικής άμυνας κάντε κλικ εδώ
 2. Για να δείτε το σχέδιο της οργάνωσης κάντε κλικ εδώ
 3.  Για να δείτε τον εσωτερικό κανονισμό της σχολικής μονάδας κάντε κλικ εδώ

Αγιασμός

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν με τις τσάντες και τις μάσκες τους στο Δημοτικό Σχολείο στις 8.15 και θα αποχωρήσουν μετά την τέλεση του αγιασμού στις 11.30.

Αναλυτικές οδηγίες για τα μέτρα προφύλαξης θα βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

Καλή σχολική χρονιά!

Οδηγίες προς τους γονείς

Αγαπητοί γονείς,

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες τόσο για την ατομική υγιεινή των παιδιών όσο και για τη σωστή χρήση της μάσκας.

Για να δείτε τις οδηγίες κάντε κλικ εδώ.

Οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Διοίκησης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Διοίκησης εξέδωσε λίστα με οδηγίες  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ  με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε  προκειμένου να προστατέψτε το παιδί σας, την οικογένειά σας και το σχολείο.

Για να δείτε τη λίστα κάντε κλικ εδώ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΕΞΕ – 73298 – 2020 – Εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα Σχολεία και στα Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-202102 eisagwgi-sta-protupa-peiramatika-apofash 01 FEK-AITISIS-PROTIPA

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

ΕΞΕ – 64877 – 2020 – Γνωστοποίηση δημοσίευσης Υ.Α ΩΝΗΞ46ΜΤΛΗ-1ΦΒ_ 61387_ΤΡΟΠ_ΥΑ_ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣ_ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2020pdf ΦΕΚ Β 2016_61387_Δ2_22_05_20_ΥΑ ΤΡ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

 

Οι κατάλογοι μαθητών με τα υποτμήματα θα σταλούν στα e mail των γονέων. Για την κατάρτισή τους λάβαμε υπ’ όψη τα αδέρφια και την αλφαβητική σειρά των μαθητών στον κατάλογο της τάξης.  Οι μαθητές που θα προσέλθουν την πρώτη εβδομάδα (1/6- 5/6) Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή,  τη δεύτερη εβδομάδα θα προσέλθουν  Τρίτη-Πέμπτη και αντίστροφα.

Για όσους μαθητές αδυνατούν να προσέλθουν στην σχολική τάξη  το καθημερινό εκπαιδευτικό υλικό (φωτοτυπίες κλπ) θα αναρτάται στις πλατφόρμες (e-me, e-class)  ή θα αποστέλλεται στα email των γονιών.

Για όσους μαθητές προσέρχονται στο σχολείο, εξαιτίας των έκτακτων μέτρων  το επιπλέον καθημερινό εκπαιδευτικό υλικό (φωτοτυπίες κλπ) θα αναρτάται στις πλατφόρμες (e-me, e-class)  ή θα αποστέλλεται στα email των γονιών.

Δε θα λειτουργήσει το Ολοήμερο τμήμα καθώς και το τμήμα της Πρωινής Ζώνης.

 

Τι θα πρέπει να προσέξουν μαθητές:

 

 • Σταδιακή και με σειρά έξοδος των μαθητών στο προαύλιο σύμφωνα με τις οδηγίες των εκπαιδευτικών.
 • Διαφορετικοί χώροι για τους μαθητές κάθε τμήματος/ υποτμήματος στο προαύλιο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.
 • Φυσικός αερισμός των αιθουσών ιδίως στο διάλειμμα.
 • Απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλα (π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ).
 • Απαγόρευση παιχνιδιών από το σπίτι ατομικά και ομαδικά.
 • Υποχρεωτικά οι μαθητές πρέπει να φέρνουν φαγητό και νερό από το σπίτι γιατί το Κυλικείο δε θα λειτουργήσει.
 • Οι μαθητές κατά τη διάρκεια του μαθήματος δεν επιτρέπεται να ανταλλάσσουν προσωπικά αντικείμενα (μολύβια, μαρκαδόρους, γόμες, τετράδια κλπ)
 • Για το υπόλοιπο του σχολικού έτους 2019-2020 δεν πραγματοποιούνται εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες, προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών και τέλος, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών βιβλιοθηκών.
 • Κατά την είσοδο και έξοδο στην τάξη οι μαθητές/τριες θα πρέπει να απολυμαίνουν με αντισηπτικό διάλυμα  που υπάρχει μέσα στην αίθουσα.
 • Παραμονή κατ’οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού.
 • Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή φτέρνισμα.
 • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
 • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντιλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.
 • Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα, καθώς και να χρησιμοποιούν κοινά σκεύη όπως ποτήρια και μπουκάλια.
 • Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα όταν είναι εμφανώς λερωμένα, και οπωσδήποτε πριν τη λήψη τροφής και υγρών, μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα και μετά από πιθανή επαφή με εκκρίσεις ή άλλα σωματικά υγρά.
 • Προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.
 • Συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος πριν και μετά τη χρήση εξοπλισμού, όπως πληκτρολόγιο υπολογιστή, σε περίπτωση που αυτός είναι κοινόχρηστος.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΤΑΞΗ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2020-21

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Οι εγγραφές των μαθητών για την Α τάξη του σχολικού έτους 2020-21 θα γίνουν από 15 έως 29 Μαΐου και από ώρα 9:00 έως 12:00.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ (ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ)

2.ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

3. ΑΤΟΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ (ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΑΦΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ)

4. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

5. ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

ΣΑΣ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ :

1. ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

2. ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ

3. ΑΔΥΜ

4. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

Υπεύθυνη Δήλωση Αποχώρησης

aitisi_eggrafis_mathiti

adym_deltio_kai_fyllo_exetasis_2014

ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

55081_signed

Ενημέρωση σχετικά με την εισαγωγή μαθητών τριών στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία

ΕΞΕ – 54320 – 2020 – Ενημέρωση σχετικά με την εισαγωγή μαθητών τριών στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία για το σχολ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΕΞΕ – 50942 – 2020 – Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2020-2021