Αρχείο συντάκτη agapi

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΝΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ

IMG_0119 IMG_0118 IMG_0132 IMG_0136 IMG_0137 IMG_0144

IMG_0128 - Αντίγραφο

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 οι τάξεις Β΄2 και Ε΄1 , με τη συνοδεία των δασκάλων τους περιηγήθηκαν στην περιοχή του Άνω Καστριτσίου. Περπάτησαν δίπλα στα ποταμάκια της περιοχής, ήρθαν σε επαφή με τα φυτά της περιοχής, παίζοντας σχετικό παιχνίδι. Μέσα από δεντρόφυτες πλαγιές, έφτασαν σε ωραίο ξέφωτο, όπου έπαιξαν και έγιναν ένα με τις μυρωδιές, τις φιγούρες των δέντρων και τα λουλούδια του χειμώνα.
Στη συνέχεια κατηφόρισαν στο χωριό, επισκέφτηκαν το 4/θέσιο σχολείο, έπαιξαν με τα παιδιά του σχολείου και στο τέλος κατέληξαν σε ωραία ταβέρνα του χωριού, όπου, ως γνήσια ελληνόπουλα, απήλαυσαν καλοφτιαγμένα σουβλάκια.
Είχε απ? όλα αυτή η εκδρομή: Συναναστροφή, παιχνίδι, φαγητό, αλλά κυρίως εκείνο το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να απολαύσει ένα παιδί: την επαφή με τη φύση, το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο σχολείο που μπορεί να πάει ένα παιδί….

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ

ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

To Φθινόπωρο του 2015 ο μαθητής του Β΄2, Γιώργος Μουρτάς έλαβε μέρος με μια ζωγραφιά του, σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής που οργανώθηκε στο Τόκυο. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 26.288 παιδιά από όλο τον κόσμο. Ο μικρός Γιωργάκης με μια καταπληκτική ζωγραφιά πήρε Τιμητική Διάκριση, ανάμεσα σε 200 άλλα παιδιά. Είναι μεγάλη τιμή αυτή η διάκριση για τον ίδιο, την οικογένειά του και το σχολείο μας. Μπράβο σου, Γιώργο. Πάντα επιτυχίες!

Ιστορίες πολέμου στην Ελλάδα του 1940


Γιορτάζοντας τηνη επαίτειο του 1940 αποφασίσαμε φέτος να μάθουμε για την ιστορία της οικογένειάς μας στον πόλεμο.                                             Τα δευτεράκια μας (Β2) έγιναν μικροί δημοσιογράφοι,
κατέγραψαν τις διηγήσεις των μεγαλύτερων,
εικονογράφησαν σκηνές από την ιστορία και με
υπερηφάνεια παρουσιάζουν τη μικρή τους εργασία, φόρο
τιμής στους προγόνους τους, τους προγόνους μας που
πάλεψαν για την ελευθερία και την πατρίδα.

Δείτε το Λεύκωμα που έφτιαξαν

Θεατρική παράσταση: «Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο»

«Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο»
Μια ωραία θεατρική παράσταση με τίτλο «Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο» παρακολούθησαν η Α΄, Β΄ και η Γ΄ τάξη του σχολείου μας τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 στη θεατρική σκηνή ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ +.
Μια ομάδα λουλουδιών διηγείται σε ένα κοριτσάκι ιστορίες, μύθους και παραδόσεις για τα λουλούδια και τα φυτά γενικά, ξεκινώντας από την Αρχαία Ελλάδα και ταξιδεύοντας σε όλο τον πλανήτη, ως τη μακρινή Άπω Ανατολή. Με χιούμορ, μουσικές και τη μαγική δύναμη του θεάτρου, τα παιδιά γνώρισαν μιαν άλλη διάσταση των φυτών που αποτελούν τη βάση της ζωής στον πλανήτη.
Έτσι τα φυτά και τα άνθη έγιναν οι συρμοί που σύνδεσαν την αναπτυσσόμενη σκέψη του παιδιού με πανανθρώπινες αξίες, όπως φιλία, αγάπη, θάρρος, ανιδιοτέλεια και πολλά άλλα.
IMG_0233

IMG_0236

IMG_0238

IMG_0239

Βοτανόκηπος- λαχανόκηπος στο Κ.Καστρίτσι

«Καλώς ήλθατε στον κήπο των αισθημάτων»
Έτσι καλωσορίσαμε τη σχολική χρονιά 2015-΄16 στο Β΄2.
Ένα σχολείο οφείλει να ανοίγει τις πύλες του σε πολλά επίπεδα γνώσης και δεξιοτήτων. Ο κήπος των αισθημάτων έχει αυτό το φιλόδοξο όραμα: Να φέρει σε επαφή τα παιδιά με την καλλιέργεια των φυτών και ιδιαίτερα των βοτάνων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία να τα βοηθήσει να συνεργαστούν, να βιώσουν τη χαρά της ενασχόλησης με τη φύση, να μάθουν για τη θεραπευτική αξία των βοτάνων και των λαχανικών, να τραγουδήσουν για τη Μητέρα φύση και τους καρπούς της,να εμπλέξει και άλλα μέλη της σχολικής κοινότητας, όπως τους γονείς, στην ανοιχτή αγκαλιά της συν-δημιουργίας και άλλους στόχους που υφαίνονται σιγά- σιγά.
Το κάλεσμα- καλωσόρισμα στον κήπο ήταν ευρύτερο. Απευθυνόταν σε όλο το σχολείο.
Έτσι, με μια μικρή ομάδα δασκάλων και γονέων ξεκινήσαμε το project «ΒΟΤΑΝΟΚΗΠΟΣ» στα δυτικά της σχολικής αυλής. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μας έδωσε μια μικρή χορηγία για να οργώσουμε με μικρό τρακτέρ. Εμπλουτίσαμε το «φτωχό» παλιό χώμα του κήπου με κοκκινόχωμα και τσιπουρόχωμα. Διαμορφώσαμε παρτέρια με πέτρες που βρήκαμε στην περιοχή και μια ηλιόλουστη Κυριακή του Νοέμβρη καλέσαμε γονείς, παιδιά, δασκάλους να έρθουν με ένα βότανο να ανταμωθούμε στον κήπο μας.Φυτέψαμε πολλά φυτά, λεβάντες, δυόσμους, δεντρολίβανα, μέντες, δάφνες, φασκομηλιές κ. ά. Μα πιο πολύ μοιραστήκαμε την ευφορία που σου προσφέρει μια δραστηριότητα συλλογική κοντά στη φύση.
Και σε μια γωνιά φυτέψαμε και μαρούλια, κρεμμύδια, σκόρδα για το «κακό μάτι»; Όχι. Απλά γιατί είναι αναγκαίο ο άνθρωπος να μάθει να φτιάχνει την τροφή του μόνος του και να βιώνει την ιδιαίτερη σχέση που είχαμε πάντα με το χώμα και τη Γη.
Βάλια ΤσαγκαράκηIMG_0132