ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ 2016

Αριθ. πρωτ. 1 Αίγιο, 6 Φεβρουαρίου 2007

Αριθ. πρωτ. Πάτρα,19 Νοεμβρίου 2015
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ 2016
Η ΕΣΣΠ σε συνεργασία με τον ΑΣΟ Αιγίου και υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας διοργανώνουν την προκριματική φάση του πρωταθλήματος σκάκι μαθητών-μαθητριών για την περιοχή του δήμου Αιγιαλείας.

Οι αγώνες σύμφωνα με απόφαση της Γ.Σ. της ΕΣΣΠ είναι οι επίσημοι προκριματικοί για την τελική φάση που θα γίνει στην Πάτρα.

Η προκριματική φάση αφορά μόνο τους μαθητές του δημοτικού.

Οι διοργανωτές αν θέλουν μπορούν να διεξάγουν και πρωταθλήματα νηπίων, γυμνασίων, λυκείων χωρίς δέσμευση για θέσεις πρόκρισης.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέταξε το σκάκι στα αθλήματα που καλλιεργούνται στο πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού (αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ) στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας (επιστολή Υ.ΠΑΙ.Θ. αριθ.πρωτ. 132785/Α/Γ4, 19-9-2013).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την 29η Νοεμβρίου στον πολυχώρο «ΟΝΕΙΡΟ» στην Μυρτιά Αιγίου (Οδός Μενελάου).
Ώρα προσέλευσης 08.30 ? 09.00.
Ώρα έναρξης 09.30.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Ελβετικό 5 γύρων ανά τάξη.
Αν σε κάποια τάξη δεν συμπληρωθεί ικανός αριθμός αθλητών για να διεξαχθεί ελβετικό 5 γύρων τότε η τάξη θα συγχωνεύεται με την αμέσως επόμενη ή προηγούμενη.
Ο διευθυντής αγώνων σε συνεργασία με τον επικεφαλή διαιτητή αποφασίζουν τελεσίδικα.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

1.Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων ( αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
2.Μπούχολτζ
3.Σόνεμον-Μπέργκερ
4.Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας και τα κριτήρια άρσης της.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα με χρόνο σκέψης 12 λεπτά συν 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για τον κάθε παίκτη.

Σε περίπτωση που δεν επαρκούν η διάρκεια του γύρου δεν θα ξεπερνά τα 30 λεπτά.
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Θα ορίζεται ο κ Κοντογιάννης

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Ορίζεται ο πρόεδρος του ΑΣΟ Αιγίου κ. Κωνσταντίνος Μπούνιας.

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ

Κάθε προκριματικός γύρος για κάθε τάξη έχει μία θέση πρόκρισης. Επιπλέον αυτής για κάθε 5 συμμετοχές έχει μία επιπλέον θέση πρόκρισης. (Παράδειγμα 4 συμμετοχές 1 θέση, 5 συμμετοχές 2 θέσεις, 6 συμμετοχές 2 θέσεις, 9 συμμετοχές 2 θέσεις, 10 συμμετοχές 3 θέσεις κοκ.)
Για κάθε πέντε προκρίσεις η μία πρόκριση θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά κορίτσι, με την προϋπόθεση ότι το πρώτο κορίτσι έχει λάβει τουλάχιστον το 50% της βαθμολογίας (π.χ 2,5 βαθμούς σε 5 αγώνες).

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Αναμνηστικά διπλώματα θα πάρουν όλοι οι μαθητές που θα αγωνιστούν. Μετάλλια θα πάρουν οι 3 πρώτοι μαθητές και οι 3 πρώτες μαθήτριες κάθε τάξης.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενστάσεις υποβάλλονται αμέσως μετά τη λήξη της συγκεκριμένης παρτίδας και εκδικάζονται άμεσα από την επιτροπή ενστάσεων που θα ορισθεί πριν την έναρξη των αγώνων. Το παράβολο ένστασης ορίζεται στα 30 ευρώ και κατατίθεται στον διευθυντή των αγώνων. Σε περίπτωση δικαίωσης έστω και μερικής το παράβολο επιστρέφεται.

ΓΕΝΙΚΑ

Για ότι δεν προβλέπεται από την παρούσα αρμόδιο είναι το ΔΣ της ΕΣΣΠ.
Με ιδιαίτερη τιμή
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Διαμάντης Ο Γενικός Γραμματέας
Ειρήνη Μουζακιώτη