Τελική Φάση Ατομικών και Μαθητικών Πρωταθλημάτων Σκάκι

Ανακοίνωση

To Σάββατο 18 Μαρτίου και την Κυριακή 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο της Ειρήνης στο Πανεπιστήμιο Πατρών, η τελική φάση των ομαδικών και ατομικών πρωταθλημάτων σκάκι.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαθητών ? Μαθητριών αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή του σκακιού προσελκύοντας το ενδιαφέρον γονιών και εκπαιδευτικών σε όλη την χώρα. Οι συμμετοχές συμπεριλαμβανομένων και των προκριματικών φάσεων ξεπερνούν τις 30.000.

Στο ομαδικό μαθητικό πρωτάθλημα (18 Μαρτίου) κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει με τρεις ομάδες, με κάθε ομάδα να έχει τετραμελή σύνθεση με τουλάχιστον 1 κορίτσι στην σύνθεση της. Εάν το επιθυμεί η κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει και δύο αναπληρωματικούς.

Στους περσινούς αγώνες συμμετείχαν περίπου 80 ομάδες από όλη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διαγωνιζόμενες σε τρεις κατηγορίες. (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια)

Οι μαθητές των σχολείων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην διοργάνωση πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην τελική περιφερειακή φάση συμπληρώνοντας την ειδική ηλεκτρονική φόρμα που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (www.essp.gr) μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαρτίου.

Στην τελική φάση του ατομικού πρωταθλήματος (19 Μαρτίου) μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές των σχολείων που κατάφεραν στις προκριματικές φάσεις της περιοχής τους να επιτύχουν ποσοστό επίδοσης μεγαλύτερο από 51%.

Αναλυτικές πληροφορίες για την διοργάνωση στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΠ (www.essp.gr)