Αρχείο συντάκτη Μαρία Πίγκα

ΣΤ1 – Ημέρα κατά της σχολικής βίας

Οι μαθητές του ΣΤ1 στα πλαίσια της ημέρας κατά της σχολικής βίας συζήτησαν, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο και έφτιαξαν κολλάζ με συνθήματα κατά του εκφοβισμού.DSC_0562 DSC_0566 DSC_0567 DSC_0569

Ευχές στα παιδιά της Ευρώπης από το ΣΤ1

Το ΣΤ1 συμμετέχει αυτή τη χρονιά ως συνεργάτης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα E -twinning μαζί με άλλα 8 σχολεία της Ευρώπης  με τίτλο: Look at my world. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας οι μαθητές αποφάσισαν να στείλουν τις χριστουγεννιάτικες ευχές τους στους μαθητές των σχολείων που συνεργάζονται με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!

 

E - TWINNING

 

DSC_0448

 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία -ΣΤ1

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία οι μαθητές της ΣΤ΄1 τάξης  συζήτησαν σχετικά με την ανάπτυξη  των δυνατοτήτων των ατόμων με αναπηρία στην τέχνη. Πιο συγκεκριμένα είδαν ένα βίντεο αφιερωμένο στις χορευτικές ικανότητες των ατόμων με αναπηρία. Στη συνέχεια με αφορμή συζήτηση σχετικά με το πως ζωγραφίζουν και γράφουν τα άτομα με αναπηρία, οι μαθητές προσπάθησαν να γράψουν στον πίνακα χρησιμοποιώντας μόνο τους καρπούς των χεριών τους ώστε να μπουν στη θέση τους ¨εικονικά¨και να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητες και ικανότητες που μπορούν να αναπτύξουν τα άτομα με αναπηρία.

DSC_0357DSC_0374DSC_0374

 

DSC_0358DSC_0359DSC_0356

ΔΡΑΣΗ ΣΤ1 ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» οι μαθητές της ΣΤ1 τάξης κατασκεύασαν ένα κολλάζ με μικρές ζωγραφιές αφιερωμένες στη διαφορετικότητα και σχημάτισαν ένα σύνθημα που κατασκεύασαν      και    ζωγράφισαν οι     ίδιοι.

 

 

DSC_0274 DSC_0270

ΔΡΑΣΗ ΣΤ1 ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ