Αρχείο κατηγορίας 2014-2015

Το Δημοτικό Κ. Καστριτσίου στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ντόχα του Κατάρ

Η ομάδα Teamwork του Δημοτικού Κ. Καστριτσίου μετά την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό συνέχισε στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής η οποία πραγματοποιήθηκε για το 2015 στην Ντόχα του Κατάρ 6-8 Νοεμβρίου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει σε όσους μας βοήθησαν να φτάσουμε εκεί. Λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας θα ήταν αδύνατον να ανταποκριθούμε στα έξοδα μετακίνησης και διαμονής μας στην Ντόχα. Χωρίς την συνδρομή σας η προσπάθειά μας θα έμενε ανολοκλήρωτη και οι μαθητές μου θα έχαναν την εμπειρία αυτής της κορυφαίας παγκόσμιας διοργάνωσης. Ευχαριστούμε λοιπόν τους:

  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
  • Πανεπιστήμιο Πατρών (Επιτροπή Ερευνών, Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας Πανεπιστημίου Πατρών, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής)
  • ΥΔΑΤΩΡ Α.Ε.
  • Alpha Bank Α.Ε.
  • και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας για τον γενικό συντονισμό και την άριστη οργάνωση της μετακίνησής μας.

Προπονηθήκαμε σκληρά και τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Κατορθώσαμε να «πιάσουμε τα θέματα», δηλαδή προβλέψαμε ακόμα και τον κανόνα έκπληξη οπότε το ρομπότ μας ήταν κατάλληλα προετοιμασμένο για αυτόν. Ακολουθεί ένα βίντεο από μία από τις προπονήσεις που κάναμε στο στάδιο της Ολυμπιάδας σε πίστα που βρισκόταν στην άκρη του γηπέδου, εκεί όπου ο φωτισμός ήταν φυσιολογικός:

Αυτό για το οποίο όμως δεν είχαμε προετοιμαστεί ήταν οι πολύ έντονες συνθήκες φωτισμού στο τραπέζι που διαγωνιζόμασταν. Αν ο φωτισμός αυτός προέρχονταν πάνω από το ρομπότ δεν θα είχαμε πρόβλημα, είχαμε ενσωματώσει στην κατασκευή κατάλληλα σκίαστρα, όμως δυστυχώς η πίστα που έτυχε να διαγωνιζόμαστε ήταν στο κέντρο του γηπέδου στο οποίο περιμετρικά υπήρχαν προβολείς σε χαμηλό ύψος. Οι προβολείς αυτοί δημιουργούσαν σκιές κάτω από το ρομπότ μας με αποτέλεσμα αυτό να μπερδεύεται και να μην μπορεί να ακολουθήσει την λευκή γραμμή της δοκιμασίας.

PANO_20151108_123813Παραθέτω ένα βίντεο με την ομάδα μας από τον χώρο του διαγωνισμού:

Όμως παρά τα προβλήματα που συναντήσαμε η εμπειρία της Ολυμπιάδας θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη. Είδαμε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές ρομποτικές κατασκευές μαθητών στην κατηγορία Open ενώ οι παρουσιάσεις των Robot Experts ήταν εκπληκτικές! Ενδεικτικά αναφέρω πως παρουσιάστηκε το ρομπότ με το ρεκόρ Guinness στην ταχύτητα επίλυσης του κύβου του Ρούμπικ, ένας ρομποτικός αργαλειός, ένας ρομποτικός κατασκευαστής χάρτινων κύβων, διάφορα ανθρωπόμορφα ρομπότ και πολλά άλλα. Δείτε τα εδώ:

Επιπλέον είχαμε την χαρά να υποστηρίξουμε την Ελληνική ομάδα ρομποτικού ποδοσφαίρου του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης η οποία έφτασε μέχρι τον τελικό και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο! Μπράβο στα παιδιά και στον προπονητή τους κ. Μπαλαφούτη!

Παραθέτω μερικές εικόνες ακόμα από τον χώρο του διαγωνισμού αλλά και από την τελετή λήξης, μαθήματα και αυτές για όλους μας από έναν άλλο πολιτισμό, διαφορετικό αλλά και όμορφο:

Η Ντόχα είναι μια πραγματικά πανέμορφη πόλη:

Η τελευταία δουλειά των μαθητών μας  είναι αντίγραφα απόκαστριτσι διακοσμητικα 001 καστριτσι διακοσμητικα 012 καστριτσι διακοσμητικα 011 καστριτσι διακοσμητικα 008 καστριτσι διακοσμητικα 007 καστριτσι διακοσμητικα 006 καστριτσι διακοσμητικα 005 καστριτσι διακοσμητικα 004 τις τοιχογραφίες Κνωσού και Φαιστού, από τα τμήματα της Δ΄ τάξης  σε χαρτί  με pastel. tempera, και μαρκαδόρους, αν και καθυστερημένα , τα ανεβάζω τώρα και εύχομαι σε όλους  σας καλό καλοκαίρι.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σύμφωνα με τις διατάξεις της §3 του άρθρου 7 του Π.Δ. 201/1998 (ΦΕΚ 161Α), όπως τροποποιήθηκαν από τις διατάξεις των περιπτώσεων 3 και 4 της παρ. 2 του άρθρου 11 του Ν. 4229/2014 (ΦΕΚ 8 τ. Α΄/10.1.2014) και αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 53 του Ν. 4238/2014 (ΦΕΚ 38 τ. Α΄/17.2.2014) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:
α. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, το οποίο εκδίδεται το τελευταίο πριν την εγγραφή τρίμηνο και στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης.
β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).
δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
ε. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.
Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.7 /229 / 53868 /Γ1/10-5-2011 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., « ?Όπου δεν είναι δυνατή η προσκόμιση Βεβαίωσης παρακολούθησης νηπιαγωγείου, οι γονείς και κηδεμόνες των νηπίων υποβάλλουν σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε., στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, αφού εξετάσει την εν λόγω αίτηση, εγκρίνει την εγγραφή του μαθητή. Αν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν κάνει δεκτή την αίτηση των γονέων, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις της περιπτ. 26, της §4, του άρθρου 94 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87Α)».
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/ 350 /67503 /Γ1/16-6-2011 εγκύκλιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. τα πιστοποιητικά γέννησης των μαθητών αναζητούνται αυτεπάγγελτα και μόνο από τους Προϊσταμένους των Δημοσίων Νηπιαγωγείων και τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των Δημοσίων Δημοτικών Σχολείων, όπως ορίζεται από τη με αρ. πρωτ. ΔΙΑΔΠ/Α/18532 /18-8-2006 (ΦΕΚ 1309Β/13-9-2006) Υ.Α. του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης – Διοικητική Μεταρρύθμιση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.
Γ? ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Οι προερχόμενοι από σχολεία του εξωτερικού, Έλληνες ή αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις των κεφαλαίων Α? και Β? της παρούσης εγκυκλίου στην αριθμητικά αντίστοιχη τάξη, εφόσον έχουν τη νόμιμη ηλικία που ισχύει στην Ελλάδα ή σε μικρότερη, αν οι γονείς το ζητήσουν με σχετική δήλωση.
Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. 91109/Γ2/10-7-2008 εγκύκλιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., οι αλλοδαποί μαθητές που δε δύνανται να προσκομίσουν το πιστοποιητικό γέννησης μπορούν να εγγραφούν στα σχολεία με ληξιαρχική πράξη γέννησης.
Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. 120323/Γ2/27-9-2010 εγκύκλιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., για την εγγραφή αλλοδαπών μαθητών ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 3 του Π.Δ 182/1984 (ΦΕΚ 60Α), όπου ορίζεται ότι εγγράφονται οποτεδήποτε μέσα στο διδακτικό έτος. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 72 του Ν. 3386/2005 (ΦΕΚ 212Α), ανήλικα τέκνα υπηκόων τρίτων χωρών μπορούν να εγγραφούν έστω κι αν δεν έχει ρυθμιστεί η νόμιμη διαμονή τους στη χώρα.
Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Γ2/7268/2-10-1995 εγκύκλιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., τα δικαιολογητικά εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα.

Εισαγωγή μαθητών και σχετικές ρυθμίσεις στα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2015?2016.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Μαρούσι,15-05-2015

ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Εισαγωγή μαθητών και σχετικές ρυθμίσεις στα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2015?2016.
Κάθε ενδιαφερόμενος για εισαγωγή δικαιούται να συμμετέχει στις διαδικασίες επιλογής μίας και μόνο σχολικής μονάδας, είτε μίας Πρότυπης, είτε μίας Πειραματικής.
Για τα υφιστάμενα Πειραματικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους, οι απόφοιτοι του Νηπιαγωγείου θα εγγραφούν, εφόσον το επιθυμούν, αυτοδίκαια στο συνδεδεμένο Δημοτικό Σχολείο. Στην περίπτωση που ο αριθμός των αιτούντων αποφοίτων υπερβαίνει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων, τότε ο τελευταίος αυξάνεται αναλόγως.
Κλήρωση θα διενεργηθεί για τη συμπλήρωση τυχόν κενών θέσεων και μόνο. Αν το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο δεν συνδέεται με Πειραματικό Νηπιαγωγείο, η εισαγωγή των μαθητών/τριών θα γίνει αποκλειστικά με κλήρωση.
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες για την εισαγωγή των μαθητών στο Δημοτικό οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Δ.Ε.Π.Π.Σ., στην οποία θα δηλώνουν το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο που επιθυμούν, κατά το χρονικό διάστημα από 22 Μαΐου έως και 9 Ιουνίου 2015. Οι καταστάσεις των υποψηφίων μαθητών/τριών θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
Τα έγγραφα, τα οποία ορίζει ο νόμος για την εγγραφή των μαθητών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που τυχόν δικαιολογούν την ένταξη των μαθητών στην ειδική κλήρωση του 20%, θα κατατεθούν από τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που θα κληρωθούν, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κλήρωσης και στο πλαίσιο της διαδικασίας εγγραφής.
Μετά τη λήξη της προβλεπόμενης προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, αν ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων μαθητών και μαθητριών είναι ίσος ή μικρότερος από τον αριθμό των προβλεπόμενων θέσεων, το οικείο ΕΠ.Ε.Σ. αποφασίζει την εισαγωγή όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων. Αν αντίθετα ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων μαθητών και μαθητριών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των προβλεπόμενων θέσεων, επιλέγονται με κλήρωση (γενική και ειδική), σε ίσο αριθμό από κάθε φύλο, όσοι μαθητές ή όσες μαθήτριες απαιτούνται για την πλήρωση οπωσδήποτε όλων των θέσεων.
Η ανωτέρω κλήρωση θα διεξαχθεί την Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 μέσα στο οικείο διδακτήριο και ενώπιον των ενδιαφερομένων γονέων, από τριμελή επιτροπή γονέων, που ορίζεται από τους ίδιους. Η επιτροπή επιδεικνύει στους παρευρισκόμενους κάθε κλήρο πριν τον διπλώσει και τον τοποθετήσει στην κληρωτίδα. Τους κλήρους τραβούν οι παρευρισκόμενοι γονείς με τη σειρά. Το έργο της επιτροπής λήγει με τη σύνταξη ειδικού σχετικού πρακτικού. Αρχικά θα διεξαχθεί η γενική κλήρωση, σύμφωνα με την οποία θα επιλεγεί το 80% των προκηρυσσομένων θέσεων, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι υποψήφιοι μαθητές και μαθήτριες.
Στη συνέχεια θα διεξαχθεί η ειδική κλήρωση, με την οποία θα επιλεγεί το 20% των προκηρυσσομένων θέσεων για μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι είναι: α) δίδυμοι/ες ή τρίδυμοι/ες ή υιοθετημένοι/ες αδελφοί/ες μαθητών ή μαθητριών που κληρώθηκαν και έχουν γεννηθεί το ίδιο έτος, β) αδελφοί/ες μαθητών/τριών που ήδη φοιτούν στο Δημοτικό ή στο συνδεδεμένο Πειραματικό Νηπιαγωγείο, Γυμνάσιο ή Λύκειο (εάν υφίστανται) και δεν φοιτούν στην τάξη αποφοίτησης της καταληκτικής σχολικής μονάδας και γ) παιδιά εκπαιδευτικών που υπηρετούν με πενταετή θητεία στο Πειραματικό Δημοτικό ή στο συνδεδεμένο Νηπιαγωγείο ή στο συνδεδεμένο Γυμνάσιο ή στο συνδεδεμένο Λύκειο (εάν υφίστανται) και δεν αποχωρούν από το σχολείο στο τέλος της σχολικής χρονιάς, κατά την οποία διεξάγεται η κλήρωση. Αρχικά κληρώνονται οι δίδυμοι/ες ή τρίδυμοι/ες αδελφοί/ες ή υιοθετημένοι/ες αδελφοί/ες εκείνων των μαθητών/τριών που έχουν επιλεγεί στην γενική κλήρωση. Οι τυχόν κενές θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί με την προηγούμενη κατηγορία καλύπτονται από μαθητές και μαθήτριες της κατηγορίας (β). Αν υπάρχουν ακόμη κενές θέσεις, αυτές καλύπτονται από μαθητές και μαθήτριες της κατηγορίας (γ). Στη περίπτωση αυτή προτεραιότητα έχουν τα παιδιά εκπαιδευτικών του Δημοτικού και ακολουθούν τα παιδιά των εκπαιδευτικών του συνδεδεμένου Νηπιαγωγείου, του συνδεδεμένου Γυμνασίου και του συνδεδεμένου Λυκείου. Την τυπική εγκυρότητα της κλήρωσης εγγυάται με την παρουσία του το ΕΠ.Ε.Σ. του Πειραματικού Σχολείου (Δημοτικού).
Παράλληλα, για την πλήρωση των κενών θέσεων, που τυχόν θα παραμείνουν μετά την ειδική κλήρωση επιλογής του 20% ή θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, καταρτίζονται την ίδια ημέρα δύο πίνακες, ένας για τους μαθητές και ένας για τις μαθήτριες, στους οποίους αναγράφονται κατά σειρά μέχρι 30 μαθητές ή μαθήτριες, σε κάθε πίνακα αντίστοιχα, οι οποίοι επιλέγονται ως επιλαχόντες με κλήρωση που γίνεται μεταξύ των μαθητών και μαθητριών που δεν κληρώθηκαν για την κάλυψη των προβλεπόμενων κενών θέσεων. Για την περίπτωση των επιλαχόντων δεν υφίσταται κλήρωση ειδικών κατηγοριών.
Αμέσως μετά τη διεξαγωγή των κληρώσεων και τη σύνταξη του σχετικού πρακτικού από την επιτροπή των γονέων και κηδεμόνων, το ΕΠ.Ε.Σ. επικυρώνει το αποτέλεσμα και γνωστοποιεί με σχετική έγγραφη ανακοίνωση τα ονόματα των μαθητών και μαθητριών που καταλαμβάνουν τις καθορισμένες θέσεις. Με παράλληλη ανακοίνωσή του γνωστοποιεί επίσης τους δυο πίνακες με τους επιλαχόντες της προηγούμενης παραγράφου, των οποίων η ισχύς παύει με τη λήξη των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2015?2016. Οι παραπάνω ανακοινώσεις αναρτώνται στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του Σχολείου.
Οι κενές θέσεις των λοιπών τάξεων, πλην της Α΄, για κάθε Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο καλύπτονται με κλήρωση, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από τον αριθμό των κενών θέσεων, και ύστερα από σχετική προκήρυξη που αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων και την ιστοσελίδα του Πειραματικού Σχολείου. Η κλήρωση διενεργείται στο διάστημα από 1 έως 8 Σεπτεμβρίου το αργότερο και σε κάθε περίπτωση πριν από την έναρξη των μαθημάτων, με τη διαδικασία που καθορίζεται στις προηγούμενες παραγράφους και με την ευθύνη των οργάνων διοίκησης της σχολικής μονάδας.
ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε.Π.Π.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Β.ΤΣΕΛΦΕΣ

Διαδικασία εγγραφής ? επιλογής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2015-2016.

 

Σας γνωρίζουμε ότι για την εγγραφή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια), για το σχολικό έτος 2015-2016, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους κατά το χρονικό διάστημα από 10 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2015.
Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται ως μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2015-2016 θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες θα οριστούν από τον Περιφερειακό Δ/ντή Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης και θα πραγματοποιηθούν από 17 έως 19 Ιουνίου 2015. Η διαδικασία επιλογής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας την Τετάρτη 17-6-2015 και θα διαρκέσει μία, δύο ή 2
τρεις ημέρες, ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων.
Οι θεματικές ενότητες, στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι, είναι: «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση Ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στα Μουσικά Σχολεία της περιοχής σας.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ Α ΒΟΗΘΕΙΕΣ!

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 13/5/2015 Ημερίδα στο χώρο του Σχολείου για την παροχή Α Βοηθειών.

Ευχαριστούμε το ΕΚΑΒ Πάτρας και τον ιατρό κ. Αμπατζίδη για την εξαιρετική και ιδιαίτερα χρήσιμη παρουσίαση!DSCN0325 DSCN0334 DSCN0333

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ Α ΒΟΗΘΕΙΕΣ!

Αύριο Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 6.00 με 8.00 μ.μ. θα διεξαχθεί Ημερίδα, στο χώρο εκδηλώσεων του  Σχολείου μας, για Α Βοήθειες από το ΕΚΑΒ Πάτρας, με τον κ. Αμπατζίδη.

Η Ημερίδα είναι συνδιοργάνωση του Σχολείου μας, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού του Πανεπιστημίου Πατρών.

Με βασικό μας μέλημα την ασφάλεια των παιδιών μας θα έχουμε σίγουρα πολλά να κερδίσουμε!!!

Μουσική εκδήλωση: 1η Μαθητική Χορωδιακή Συνάντηση !

Το Σχολείο μας συμμετείχε στην 1η Μαθητική Χορωδιακή Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, ώρα 7:00΄ μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο των ΤΕΙ Δυτική Ελλάδας.
Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Μουσικής Δυτικής Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνα Σακκά-Κυρίτση και συμμετείχαν 12 σχολικές χορωδίες. Τα σχολεία που έλαβαν μέρος ήταν τα εξής με τη σειρά εμφάνισης:
? Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου
? Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών
? 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Πάτρας
? 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου
? 45ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας
? 16ο Γυμνάσιο Πάτρας
? Γυμνάσιο Κάτω Αχαΐας
? 17ο Γυμνάσιο Πάτρας
? Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών
? 3ο Γυμνάσιο Πάτρας
? Μουσικό Σχολείο Πατρών – Προπαρασκευαστική Χορωδία
? Μουσικό Σχολείο Πάτρας – Μικτή Ευρωπαϊκή Χορωδία

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το τραγούδι «Όπου υπάρχει αγάπη» σε Στίχους και Μουσική του Στέφανου Βαρελά το οποίο τραγούδησαν όλες οι χορωδίες μαζί, αφού η Εκδήλωση είχε τον κεντρικό τίτλο: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ? με μια ΦΩΝΗ»

Στη συνέχεια η χορωδία μας, που αποτελείτο από 65 μαθητές και μαθήτριες, ερμήνευσε τα τραγούδια:
«Ουράνιο τόξο» σε Στίχους και Μουσική του Σπύρου Λάμπρου,
«Προσευχή του μικρού κοριτσιού» σε Στίχους του Ζαχαρία Παπαντωνίου και Μουσική του Βασίλειου Βασιλείου,
«Φιλντισένιο καραβάκι» σε Στίχους του Νίκου Γκάτσου και Μουσική του Μάνου Χατζιδάκι,
«Ποτέ, ποτέ» σε Στίχους του Νίκου Ιγνατιάδη και του Αλέξη Παπαδημητρίου και Μουσική του Νίκου Ιγνατιάδη.

IMG_7309IMG_7308

23-4- 15 Παγκόσμια ημέρα Βιβλίου

Οι μαθητές της τάξης του Δ3 φτιάχνουν για την ημέρα του βιβλίου , μια αφίσα εξωφύλλου για ένα βιβλίο που έχουν διαβάσει ή που θα ήθελαν   να έχουν διαβάσει, πάνω σε χαρτί με pastel.To γυρίσαμε video με μουσική : << το βιβλίο της αγάπης >> του Λουδοβίκου των Ανωγείων.

https://www.youtube.com/watch?v=4XnA3atQa9U

Συμμετοχή στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό δημιουργίας παιχνιδιού στο Scratch

Ο μαθητής του σχολείου μας Γιώργος Κατσαρός δημιούργησε ένα παιχνίδι με το οποίο το σχολείο μας συμμετέχει στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό δημιουργίας παιχνιδιού στο Scratch. Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι εδώ.

Scratch Game

Συμμετοχή του σχολείου μας στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού και στο 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το σχολείο μας συμμετείχε πρόσφατα στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού και στο 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με έναν ?έξυπνο? ρομποτικό κόμβο!

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του έργου με πολλές φωτογραφίες και βίντεο εδώ.

prezi

Γιατί όμως κατασκευάσαμε έναν  ?έξυπνο? ρομποτικό κόμβο;

Μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος κόσμος μας και ιδιαίτερα οι μεγαλουπόλεις είναι το κυκλοφοριακό. Μια πρόταση είναι τα ρομποτικά οχήματα, αυτοκίνητα και λεωφορεία που θα κινούνται μόνα τους, χωρίς οδηγό και θα επιλέγουν αυτόματα τις πιο σύντομες και λιγότερο μποτιλιαρισμένες διαδρομές για τον προορισμό τους, έτσι ώστε να αποφεύγεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση. Επιπλέον τα ρομποτικά οχήματα επιτρέπουν την μετακίνηση ατόμων με αναπηρίες (προβλήματα όρασης ή ακοής καθώς και κινητικά προβλήματα) ενώ ταυτόχρονα φαίνεται πως θα αυξήσουν και την ασφάλεια μετακίνησης αφού ελέγχουν το περιβάλλον γύρω τους χιλιάδες φορές το δευτερόλεπτο χωρίς να κουράζονται ή να αποσπάται η προσοχή τους.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η επιλογή της πόλης των Τρικάλων ως «ευρωπαϊκός πιλότος για την κυκλοφορία οχημάτων χωρίς οδηγό». Τα Τρίκαλα διαγωνίστηκαν με άλλες 11 πόλεις της Ευρώπη και κατάφεραν να προκριθούν στις 5 τελικές πόλεις στις οποίες θα πραγματοποιήσουν εξάμηνες δοκιμές αυτόματων λεωφορείων χωρίς οδηγό.

Για να βοηθήσουμε αυτό το σχέδιο σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε έναν έξυπνο ρομποτικό κόμβο. Βασικοί του στόχοι είναι να μειώνει το χρόνο αναμονής στο ελάχιστο και να παρέχει ασφάλεια σε πεζούς και οχήματα. Διαθέτει επίσης μία ?έξυπνη? στάση λεωφορείου η οποία συνεργάζεται με τα αυτοματοποιημένα λεωφορεία χωρίς οδηγό.

Ο «έξυπνος» κόμβος αποτελείται από δύο εισόδους και δύο εξόδους, στις οποίες υπάρχει από ένας αισθητήρας. Επίσης σε κάθε είσοδο υπάρχει από μία μπάρα η οποίο συνδέεται με τους αισθητήρες μέσω του κέντρου ελέγχου. Όταν ένα όχημα μπαίνει στη διασταύρωση από μία είσοδο ο αισθητήρας το εντοπίζει και στέλνει σήμα στο κέντρο ελέγχου το οποίο με τη σειρά του κατεβάζει την μπάρα στην άλλη είσοδο, ώσπου ένας αισθητήρας εξόδου να καταλάβει ότι το όχημα βγήκε πλέον από τη διασταύρωση. Αν μέσα σε αυτό το διάστημα έρθουν κι άλλα οχήματα από την ίδια κατεύθυνση τότε το κέντρο ελέγχου περιμένει να περάσουν και αυτά.

Η ?έξυπνη? στάση του κόμβου καταλαβαίνει με αισθητήρα αν υπάρχει επιβάτης και ανάλογα ειδοποιεί το κέντρο ελέγχου το οποίο δίνει σήμα στο έξυπνο λεωφορείο να σταματήσει στη στάση ή όχι. Ο επιβάτης μπορεί επίσης λέγοντας την λέξη «λεωφορείο!» να ζητήσει από το σύστημα να στείλει αυτόματο λεωφορείο για να τον παραλάβει.

Για τους πεζούς, υπάρχουν δύο διαβάσεις με αισθητήρες. Όταν πεζός φτάσει σε αυτές κατεβαίνει η μπάρα στην αντίστοιχη μεριά για να μπορέσει ο πεζός να περάσει με ασφάλεια.

Τα υλικά για να φτιάξουμε την κατασκευή μας αποφασίσαμε να είναι κυρίως ανακυκλώσιμα, για να μην είναι ακριβά και κυρίως να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον. Για τα μηχανικά μέρη της κατασκευής μας χρησιμοποιήσαμε LEGO WeDo και Mindstorms NXT και EV3.

Για να μπορούμε να ελέγχουμε τις μπάρες, τα λεωφορεία που περνάνε καθώς και τους πεζούς και τους επιβάτες χρησιμοποιήσαμε το SCRATCH. Μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα και να το δοκιμάσετε σε εξομοίωση χωρίς αισθητήρες και ρομπότ πατώντας τα νούμερα 1 έως 7 στο πληκτρολόγιό σας.

Scratch

Ανακοίνωση

Ανακοίνωση
Αγαπητοί γονείς
Στις 31 Μαρτίου το Σχολείο θα παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση «Τα αδύνατα δυνατά» της θεατρικής ομάδας ΦΡΕΟΝ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά το πέρας της παράστασης, αν ο καιρός το επιτρέπει, οι μαθητές θα επισκεφτούν το Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου. Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ. Η μετάβαση θα γίνει πεζή. Το πρωινό πρόγραμμα θα σχολάσει κανονικά στις 14.00 και το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.
Υπεύθυνη δήλωση
Ο κάτωθι υπογεγραμμένος?????????????????????????????? γονέας τ??????????????????? μαθητή της ???????..τάξης , επιτρέπω στο παιδί μου να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση «Τα αδύνατα δυνατά» της θεατρικής ομάδας ΦΡΕΟΝ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 31/3/2015.
Ο/Η δηλ??.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
Αρ.Πρωτ.Φ.7/495/123484/Γ1/04-10-2010/ΥΠΔΒΜΘ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε.
ΤΜΗΜΑ Γ – ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
e-mail: spudonpe@ypepth.gr
Τηλ: 210- 344 2247
Θέμα : Φαρμακευτική αγωγή μαθητών εντός σχολικού ωραρίου
Με αφορμή ερωτήματα που υποβλήθηκαν στη Δ/νση μας, σχετικά με μαθητές που χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό σχολείο, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με την με αριθ. Φ.353.1/324/105657/Δ1/16-10-2002 (ΦΕΚ 1340Β) Υπουργική Απόφαση, αρ. 36 «Καθήκοντα και αρμοδιότητες εκπαιδευτικών-διδασκόντων» έργο των εκπαιδευτικών είναι όλα εκείνα που άπτονται των εκπαιδευτικών διαδικασιών, δηλαδή η διδασκαλία, η εκπαίδευση και η διαπαιδαγώγηση των μαθητών, με στόχο την ποιότητα της εκπαίδευσης, την κοινωνική πρόοδο και τη διάδοση του πολιτισμού.
Επομένως, οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να έχουν τις απαραίτητες ιατρικές ή φαρμακευτικές γνώσεις, ώστε να συνεισφέρουν με εξειδικευμένες πράξεις (χορήγηση φαρμάκου από το στόμα, ή σε ενέσιμη μορφή) σε ειδικού τύπου ασθένειες των μαθητών (εφηβικός ζαχαρώδης διαβήτης, επιληπτικές κρίσεις κ.ά) αλλά και σε εποχιακές ιώσεις. Αυτό δεν αποκλείει την υποχρέωση του εκπαιδευτικού να παρέχει τις στοιχειώδεις πρώτες βοήθειες στους μαθητές του σχολείου του.
Για το λόγο αυτό, σε περιπτώσεις που απαιτείται φαρμακευτική αγωγή, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, οφείλουν να αιτούνται την άδεια των Διευθντών της σχολικής μονάδας προκειμένου να εισέρχονται οι ίδιοι, ή άλλο πρόσωπο το οποίο θα υποδείξουν σχετικά, στο χώρο του σχολείου, ώστε να τη χορηγήσουν.
Σε έκτακτα σοβαρά ιατρικά περιστατικά μαθητών, οι Δ/ντές οφείλουν μόνο να καλούν το ΕΚΑΒ (166) για διακομιδή του μαθητή, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνουν τους γονείς του.
Παρακαλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων να ενημερωθούν ενυπόγραφα.
Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Εξάσκηση στο ?τυφλό σύστημα? πληκτρολόγησης

blind

Οι μαθητές μας που επιθυμούν να κάνουν εξάσκηση στο ?τυφλό σύστημα? πληκτρολόγησης μπορούν να το κάνουν και στο διαδίκτυο. Μία ιστοσελίδα που υποστηρίζει και Ελληνικά είναι η:

http://www.sense-lang.org/typing/tutor/keyboardingEL.php

ELkeyboard

Ψηφίστε το βίντεο του σχολείου μας στον διαγωνισμό School Lab 2015!

Το σχολείο μας συμμετέχει στον διαγωνισμό School Lab με το παρακάτω βίντεο:

Αν σας αρέσει και επιθυμείτε να βοηθήσετε την προσπάθειά μας μπορείτε να το ψηφίσετε. Η όλη διαδικασία δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά (ψηφίζετε μόνο μία φορά).

ΠΟΤΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
Από την Πέμπτη 12 Μαρτίου έως και την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, ώρα 23:59.

ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ
Κάθε ένας που έχει εγγραφεί στην πλατφόρμα του School Lab έχει δικαίωμα να ψηφίσει.
Επομένως πρέπει πρώτα να εγγραφείτε και να δημιουργήσετε λογαριασμό χρήστη και κωδικούς εδώ.

ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
Μπορείτε να ψηφίσετε μόνο μία φορά και δεν μπορείτε να αλλάξετε την ψήφο σας, γι’ αυτό προσοχή! Αφού εγγραφείτε και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο School Lab μπορείτε να ψηφίσετε εδώ. Δίπλα στα βίντεο έχει κουτάκια που τα τσεκάρετε. Πρέπει να επιλέξετε ακριβώς 3 βίντεο  για να μπορέσετε να ψηφίσετε. Αφού επιλέξετε τα 3 βίντεο που σας αρέσουν πατάτε και το κουμπί «Ψηφίστε» στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ευχαριστούμε πολύ που στηρίζετε την προσπάθειά μας!

Ενημέρωση από ειδικό για το Ασφαλές Διαδίκτυο.

Το σχολείο μας στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινωνικού Σχολείο» συμμετείχε την Τρίτη 10/3/2015 στην δράση «Kαλέστε έναν Ειδικό για το Ασφαλές Διαδίκτυο!». Η δράση αυτή σχεδιάστηκε με την συνεργασία του Saferinternet.gr και της Γραμμής Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Εκπαιδευτής πιστοποιημένος σε θέματα ασφαλούς διαδικτύου ενημέρωσε τους μαθητές της Ε? και ΣΤ? τάξης για το πως μπορεί η πλοήγηση στο διαδίκτυο να γίνει με ασφάλεια αποφεύγοντας τους κινδύνους που μπορεί να παρουσιαστούν.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 2015

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 2015
Σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Λογοθεραπείας θα γίνουν Δωρεάν
Ανιχνεύσεις σε παιδιά προσχολικής ηλικίας
Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, ώρα 10:00 ? 14:00
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας
Μιχαλακοπούλου (Ρήγα Φεραίου) 58

Για να κλείσετε R/V παρακαλούμε καλέστε στη
γραμματεία του Π.Σ.Λ. τηλ. 210 777 99 01 καθημερινά κατά τις ώρες
10:00 έως 15:00
Οργάνωση:  Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών- Λογοθεραπευτών

Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Στις 4/2 στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας «κατά του καρκίνου», οι μαθητές της ΣΤ2 τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν τα συνθήματά τους για το κάπνισμα, μιας και ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί την υψηλότερη αιτία θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι μαθητές γνωρίζοντας τις αρνητικ?ς συνέπειες και του να είσαι «παθητικός» καπνιστής εκφράζονται με τον δικό τους μοναδικό τρόπο….__________ (1) __________ (4)

Σκάκι: 13ο Ομαδικό Πρωτάθλημα (21 Μαρτίου 2015 )

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
13ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών Μαθητριών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (21 Μαρτίου 2015 )
27ο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών Μαθητριών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (22 Μαρτίου 2015 )

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:
Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου προκηρύσσει το
13o Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών Μαθητριών Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας ( 21 Μαρτίου 2015 ) και το
27o Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών Μαθητριών Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας ( 22 Μαρτίου 2015)
Η Περιφέρεια της ΕΣΣΠ, περιλαμβάνει τους Νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας και Κεφαλληνίας.

2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ:
Τους αγώνες διοργανώνει η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου υπό την αιγίδα της ΕΣΟ.

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
α) Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα: Οι αγώνες θα διεξαχθούν συμφώνως με το παρακάτω πρόγραμμα:
Σάββατο 21 ? Μαρτίου ? 2015 Επιβεβαίωση σχολείων 08.00 ? 08.30
Σάββατο 21 ? Μαρτίου ? 2015 1ος ? 7ος γύρος Έναρξη 09.00 Λήξη 14.30
Σάββατο 21 ? Μαρτίου ? 2015 Τελετή Λήξης 15.00
β) Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα: Οι αγώνες θα διεξαχθούν συμφώνως με το παρακάτω πρόγραμμα:
Κυριακή 22 ? Μαρτίου ? 2015 Επιβεβαίωση συμμετοχών 07.30 ? 08.30
Κυριακή 22 ? Μαρτίου ? 2015 1ος ? 7ος γύρος Έναρξη 09.00 Λήξη 14.30
Κυριακή 22? Μαρτίου ? 2015 Τελετή Λήξης 15.00

Σημ. 1: Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για το Ατομικό Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων την Κυριακή 22 Μαρτίου, ώρα 07:30 ? 08:30. Μαθητής ή μαθήτρια που προσέλθει μετά την 08:30 πρωινή και εφ? όσον έχει δηλώσει ήδη συμμετοχή θα μπορεί να αγωνιστεί από τον δεύτερο γύρο.
Στο ατομικό θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας σε περίπτωση συμπλήρωσης των 550 συμμετοχών

4. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:
Τα Πρωταθλήματα θα διεξαχθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Porto Rio , στην παραλία του Ρίου. Η ευθύνη για τη φύλαξη των συμμετεχόντων μαθητών και μαθητριών, εκτός των αιθουσών που θα διεξάγονται οι αγώνες, είναι ρητά και αποκλειστικά των γονέων-κηδεμόνων-συνοδών. Η ΕΣΣΠ δε φέρει καμία ευθύνη για τους εκτός αίθουσας χώρους. Χώρος αγώνων είναι μόνο οι αίθουσες διεξαγωγής των αγώνων.

5. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:
Και στα 2 Πρωταθλήματα, ορίζεται σε 12? ανά μαθητή συν 3? ανανέωση για κάθε κίνηση.

6. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Α) Στο Ατομικό Πρωτάθλημα δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών των Νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας και Κεφαλληνίας.
Β) Στο Ομαδικό Πρωτάθλημα δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών των Νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας και Κεφαλληνίας, με 4μελείς ομάδες. Επιτρέπεται η συμμετοχή έως τριών ομάδων από το ίδιο σχολείο (Δημοτικό, Γυμνάσιο ή Λύκειο).

7. ΠΑΡΑΒΟΛΟ:
Ορίζεται στα 5 ευρώ και μόνο για το Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα. Θα γίνει κλήρωση δώρων στο τέλος των απονομών και παραλαβή με φυσική παρουσία.

8. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:
Η σύνθεση των ομάδων θα είναι 4μελής (+2 αναπληρωματικοί) με υποχρεωτική συμμετοχή 1 τουλάχιστον κοριτσιού στην 4η σκακιέρα. Οι ομάδες υποχρεούνται μαζί με την δήλωση συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα, να δηλώσουν και τη σύνθεση του πρώτου γύρου (αποτελούμενη από 4 μέλη και 2 αναπληρωματικά) ,με μοναδικό περιορισμό τη συμμετοχή μαθήτριας στην 4η σκακιέρα. Για τα ομαδικά υποχρεωτική η βεβαίωση από το σχολείο στη γραμματεία πριν τους αγώνες ή με e-mail στο sxolikaessp2015@gmail.com.. Η δήλωση συμμετοχής είναι και η σύνθεση του πρώτου γύρου, υποχρεωτικά και δεν επιδέχεται μεταβολές. Αν κάποιο σχολείο έχει απόντα από την σύνθεση που έχει δηλώσει θα χάσει αυτή την σκακιέρα άνευ αγώνος στον 1ο γύρο. Δηλώνεται μέχρι την Πέμπτη 19 Μαρτίου στην ηλεκτρονική φόρμα στην σελίδα http://www.essp.gr ή sxolikaessp2015.blogspot.gr

9. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
α) Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα: Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε ομίλους κατά τάξη και θα αγωνιστούν με Ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Η αρχική κατάταξη στους ομίλους θα γίνει με αλφαβητική σειρά για όλες τις τάξεις. Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετεχόντων (λιγότερες από 10) μπορεί να διεξαχθούν λιγότεροι γύροι ή και τουρνουά πουλ.
Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες:
1. Μαθητές-Μαθήτριες Νηπιαγωγείων
2. Μαθητές-Μαθήτριες Α? Τάξης Δημοτικών Σχολείων
3. Μαθητές-Μαθήτριες Β? Τάξης Δημοτικών Σχολείων
4. Μαθητές-Μαθήτριες Γ? Τάξης Δημοτικών Σχολείων
5. Μαθητές-Μαθήτριες Δ? Τάξης Δημοτικών Σχολείων
6. Μαθητές-Μαθήτριες Ε? Τάξης Δημοτικών Σχολείων
7. Μαθητές-Μαθήτριες ΣΤ? Τάξης Δημοτικών Σχολείων
8. Μαθητές-Μαθήτριες Α? Γυμνασίου
9. Μαθητές-Μαθήτριες Β? Γυμνασίου
10. Μαθητές-Μαθήτριες Γ? Γυμνασίου
11. Μαθητές-Μαθήτριες Λυκείων
β) Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα: Θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους: 1 όμιλος Πρωτοβάθμιας (Δημοτικά) και 2 όμιλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια) με Ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Προϋπόθεση για τη δημιουργία ομίλου Λυκείων είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 6 ομάδων (πουλ 5 γύρων). Σε αντίθετη περίπτωση και με απόφαση του Διευθυντή Αγώνων και του Επικεφαλής Διαιτητή θα γίνει ενιαίος όμιλος για Γυμνάσια και Λύκεια (σε αυτή την περίπτωση θα ισχύσει ξεχωριστή κατάταξη και βραβεύσεις). Ο Διευθυντής των Αγώνων σε συνεννόηση με τον επικεφαλής διαιτητή μπορεί να αλλάξει το σύστημα των αγώνων ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετοχών.

10. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:
Α) Για το ατομικό πρωτάθλημα:
Για ελβετικό σύστημα
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
(γ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(δ). Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
Για κυκλικό σύστημα (round robin)
(α). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(β). Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
(γ). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (τα μεταξύ τους αποτελέσματα)
Β) Για το ομαδικό πρωτάθλημα: Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια κατάταξης των ομάδων είναι κατά σειρά:
1. Βαθμοί
2. Το αποτέλεσμα μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων.
3. Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων
4. Sonneborn ? Berger που υπολογίζεται ως άθροισμα των πόντων των αντιπάλων (κριτήριο 22 στο swiss manager)
5. Sonneborn ? Berger που υπολογίζεται ως άθροισμα των πόντων των αντιπάλων + πόντοι της ομάδας (κριτήριο 16 στο swiss manager).
6. Κλήρωση
Σε όλες τις περιπτώσεις κερδίζει το μεγαλύτερο σύνολο.
Η ομάδα που παίρνει το ?ΒΥΕ? (περίπτωση μονού αριθμού ομάδων) παίρνει 2 βαθμούς και 2½ πόντους.
Επίσης διευκρινίζεται ότι στο ομαδικό πρωτάθλημα δεν προβλέπεται ποινή αφαίρεσης βαθμών στην κενή σκακιέρα. Για να αγωνιστεί όμως μια ομάδα πρέπει να έχει παρόντες τουλάχιστον 3 αθλητές.
11. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:
Η Επιτροπή ενστάσεων θα ορισθεί επιτόπου από το ΔΣ, από μέλη της σκακιστικής κοινότητας που θα είναι παρόντα (συνοδοί, προπονητές, σκακιστές)., Η ένσταση υποβάλλεται εγγράφως με παράβολο 50?, στον διευθυντή αγώνων και εκδικάζεται αμέσως πριν την επόμενη παρτίδα.
Σε περίπτωση δικαίωσης το παράβολο επιστρέφεται.
Διευκρινίζεται ότι όλες οι κληρώσεις γίνονται με το εγκεκριμένο από τη FIDE πρόγραμμα κληρώσεων και κατά συνέπεια δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις που αφορούν θέματα κληρώσεων.

12. ΕΠΑΘΛΑ:
Μετάλλια θα δοθούν στους 3 πρώτους μαθητές και στις 3 πρώτες μαθήτριες ανά κατηγορία (όχι γενική κατηγορία) . Οι μαθήτριες μετέχουν μόνο στα έπαθλα των μαθητριών. Επίσης, μετάλλιο θα δοθεί και στον πρώτο μαθητή ή μαθήτρια κάθε κατηγορίας, που δεν έχει αθλητικό δελτίο στην ΕΣΟ. Διπλώματα θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες. Συμφώνως και με την απόφαση της ΕΣΟ 2/2013, μαθητής ή μαθήτρια που δεν παρευρεθεί στην τελετή των απονομών, το μετάλλιο μεταβιβάζεται στον/ην αμέσως επόμενο/η παρόντα/ούσα καθώς και τα προνόμια που απορρέουν από αυτό.
β) Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα: Κύπελλο θα δοθεί στις τρεις πρώτες ομάδες των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. Μετάλλια θα δοθούν στους μαθητές και μαθήτριες των τριών πρώτων Σχολείων: Δημοτικών ? Γυμνασίων ? Λυκείων .

13. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ:
Για την τελική φάση του Πανελλήνιου ατομικού ? ομαδικού πρωταθλήματος μαθητών-μαθητριών 2015 προκρίνονται:
α) Από το Ατομικό Πρωτάθλημα μαθητών-μαθητριών (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια,Λύκεια) οι 3 πρώτοι μαθητές και οι 2 πρώτες μαθήτριες ανά κατηγορία. Επίσης δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι μαθητές και μαθήτριες των προκριμένων ομάδων του Ομαδικού Πρωταθλήματος, που δεν προκρίθηκαν στο Ατομικό.
β) Από το Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα τα 5 πρώτα Δημοτικά Σχολεία και τα 3 πρώτα Γυμνάσια .

Οι ομάδες των λυκείων προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση αρκεί να έχουν ολοκληρώσει τους αγώνες στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

14. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ:
Μαλαταράς Παναγιώτης, Γεωργόπουλος Γεώργιος.

15. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Σπηλιόπουλος Αλέξιος

16. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Ατομικά Πρωταθλήματα: Έως και την Πέμπτη 19 Μαρτίου και ώρα 24.00, ηλεκτρονικά στη φόρμα: που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΠ: www.essp.gr και στην σελίδα goo.gl/forms/j0EPniZznL

Ομαδικά Πρωταθλήματα: Έως την Πέμπτη 19 Μαρτίου και ώρα 24.00 ηλεκτρονικά στη φόρμα που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΠ: www.essp.gr και στην σελίδα sxolikaessp2015.blogspot.gr

17. ΓΕΝΙΚΑ:
Στις σκακιέρες χωρίς ρολόι ο επικεφαλής διαιτητής δίνει οδηγίες που ισχύουν για όλους τους γύρους.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.
Διευκρινίζεται ρητά ότι, ισχύουν οι κανονισμοί rapidplay της FIDE (FIDE handbook, Laws of Chess), με την εξής διαφοροποίηση στο άρθρο A.4.b: ποινή μηδενισμού για αντικανονική κίνηση επιβάλλεται στην περίπτωση που κάποιος από τους αντιπάλους πραγματοποιήσει 3 αντικανονικές κινήσεις (απόφαση ΔΣ ΕΣΣΠ 01/02/2015).

Για επικοινωνία με την οργανωτική επιτροπή μπορείτε να χρησιμοποιείτε το e-mail sxolikaessp2015@gmail.com.

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ NΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ NΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 5 εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Τα προγράμματα που παρέχονται στις Σχολές Γονέων είναι τα εξής:
1. Σύγχρονη οικογένεια, διάρκειας 50 ωρών
2. Σύνδεση σχολείου-οικογένειας, διάρκειας 50 ωρών
3. Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών σε άτυπα περιβάλλοντα μάθησης, διάρκειας 25 ωρών
4. Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κλπ.), διάρκειας 25 ωρών
5. Συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, διάρκειας 25 ωρών

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 20 ατόμων. Χώροι διεξαγωγής των προγραμμάτων είναι τα συνεργαζόμενα σχολεία, που λειτουργούν και ως φορείς διακίνησης των αιτήσεων. Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Σχολής Γονέων Ν. Αχαΐας κ. Καούρη Χριστίνα, Τηλ. 6942271599, email. ckaouri@gmail.com, Fax. 2610-462086.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2015

Στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης, οι μαθητές του Δ1 ζωγράφισαν μια σειρά ποικίλων θεμάτων. Μέσα από τη ζωγραφική μελέτησαν , έπαιξαν με τα χρώματα και έμαθαν να τα χρησιμοποιούν.

Με τα έργα που προέκυψαν δημιουργήσαμε το ημερολόγιο του 2015,  το οποίο μπορείτε να το εκτυπώσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο.

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2015

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός δημιουργίας παιχνιδιού στο Scratch

Το γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης και το Πολυτεχνείο Κρήτης σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χανίων, προκηρύσσουν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό παιχνιδιού στο Scratch.

Περισσότερα για τον διαγωνισμό εδώ.

Προδιαγραφές έργων

Οδηγίες ανάρτησης έργων

Οι μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να επικοινωνήσουν με τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Βοβό Ανέστη.

British Council: Διαγωνισμός SchoolLab 2015!

schoollab

Ένα συναρπαστικό πρόγραμμα επικοινωνίας της επιστήμης στα σχολεία ξεκινάει!

Στο School Lab λαμβάνουν μέρος μαθητές από Ε? Δημοτικού έως και Γ? Γυμνασίου. Οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες 2-5 ατόμων κι επιλέγουν ένα οποιοδήποτε επιστημονικό θέμα που τους ελκύει, μέσα από τις θεματικές ενότητες του προγράμματος. Στη συνέχεια, πρέπει να ψάξουν και να μάθουν περισσότερα πάνω σε αυτό και να το παρουσιάσουν σε ένα βίντεο διάρκειας 3-5 λεπτών. Το βίντεο, που θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό, θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και διασκεδαστικό, ενώ ταυτόχρονα να επικοινωνεί το θέμα του με απλό και εύληπτο τρόπο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Οι μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να επικοινωνήσουν με τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Βοβό Ανέστη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, το Σχολείο θα εκκλησιαστεί στον Ιερό Ναό Υπαπαντής, στο Κάτω Καστρίτσι.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι μαθητές αποχωρούν.

Την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου το Σχολείο θα παραμείνει κλειστό, λόγω της τοπικής αργίας της Υπαπαντής του Σωτήρος.

19-1-15. <>.ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ

ΠΑΡΙΣΙ 7-1-15.

<< JE SUIS CHARLIE , JE SUIS DEMOCRATIQUE>>
ΟΙ εξαιρετικοι μαθητες μου της Ε και Δ ταξης στο Δ.σ.Κ. Καστριτσιου , δημιουργουν Αφισσα-διαμαρτυριας και <<μνημης>> αφιερωμενο σε ολα τα θυματα της βιας, του φασισμου, του φονταμενταλισμου , στο Παρισι , στην Νιγηρια και σε ολο τον κοσμο με τιτλο :<< JE SUIS CHARLIE , JE SUIS DEMOCRATIQUE>>.kastritsi 006 kastritsi 002 kastritsi 003 kastritsi 004 kastritsi 005 kastritsi 007 kastritsi 008 kastritsi 009 kastritsi 010 kastritsi 011 kastritsi 012 kastritsi 013 kastritsi 014 kastritsi 015 kastritsi 016 kastritsi 017

Σύσταση νέου Δ.Σ. Συλλόγου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 έγιναν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων θεσμικών οργάνων του συλλόγου για τη διετία 2014-2016, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο. Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση παρουσιάσθηκαν και ψήφισαν 119 γονείς που εκπροσωπούσαν 164 μαθητές εκ των 311 μαθητών που φοιτούν κατά το συγκεκριμένο σχολικό έτος.

Το  νέο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) συνεδρίασε την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 και συστάθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

 

ΘΕΣΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΗΛΕΦΩΝΑ EMAIL
Πρόεδρος Ροδοπούλου-Πέτρου Γεωργία 6936328008 grodopoulou@upatras.gr
Αντιπρόεδρος Βανακάρας Αλέξανδρος 6970276830 a.g.vanakaras@upatras.gr
Γενικός Γραμματέας Πολύζος Δημήτριος 6937097001 meletespolyzos@yahoo.gr
Ειδικός Γραμματέας Γεωργίου Παναγιώτης 6944752809 panos@lis.upatras.gr
Ταμίας Μαυροειδή-Παπαηλιού Μαρία 6944522811 mmp72@yahoo.gr

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ

 

Αγαπητοί Γονείς,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πραγματικά εντυπωσιακή προσέλευση και συμμετοχή σας στην Ετήσια Εκλογοαπολογιστική  Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη των θεσμικών οργάνων του Συλλόγου μας. Η συλλογικότητα αυτή δείχνει το πραγματικό σας ενδιαφέρον για την βελτίωση των συνθηκών της μαθητικής ζωής των παιδιών μας και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το σπουδαίο έργο που έχει εώς σήμερα επιτευχθεί από το προηγούμενο Δ.Σ.

Επιδίωξή μας είναι η ενίσχυση του έργου του σχολείου ηθικώς και υλικώς για την αποδοτικότερη εργασία τούτου, την αρτιότερη μόρφωση των παιδιών μας και την ηθική διάπλαση του χαρακτήρα τους. Απαραίτητη είναι η συνεχής βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών μας και των παιδαγωγών τους στο σχολικό περιβάλλον.

Tο σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι των παιδιών μας και οφείλουμε να συνδράμουμε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας από μας στην εύρυθμη λειτουργία του.

Το έργο μας – ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε – αποκτά μεγαλύτερη σημασία, βασιζόμενο στην αλληλεγγύη, την προσφορά, τη συλλογικότητα, την πρωτοβουλία, τη διεκδίκηση και τη δράση.

Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς που κατέβαλαν την συνδρομή μέλους των 10 ευρώ. Όσοι γονείς δεν κατέβαλαν τη συνδρομή τους, μπορούν να την καταβάλουν οι ίδιοι στα μέλη του Δ.Σ.

Τα τηλέφωνα και τα email των μελών του Δ.Σ. είναι στη διάθεση όσων επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί μας και μπορούν να τα βρουν ανά πάσα στιγμή στην ιστοσελίδα του Δημοτικού μας στην διεύθυνση: http://dim-k-kastr.ach.sch.gr/?page_id=570

Το mail επικοινωνίας του συλλόγου είναι το: sg.dimkkast@gmail.com

ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΧΕΡΙΩΝ

Η υγιεινή είναι ένα σοβαρό θέμα που πρέπει να μας απασχολεί όλους. Η μη σωστή τήρηση των κανόνων της μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Φέτος η 20η Ιανουαρίου καθιερώθηκε ως ημέρα δράσεων και ενημέρωσης όλων των μαθητών σχετικά με την υγιεινή των χεριών.

Στα πλαίσια του κοινωνικού σχολείου ασχοληθήκαμε με το συγκεκριμένο θέμα, ώστε οι μικροί μαθητές να ενημερωθούν και να εφαρμόζουν τους κανόνες της κυρίας «Υγιεινής».

DSC_0052 DSC_0053 DSC_0055 DSC_0041 DSC_0043 DSC_0047

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς
1. Την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015, θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Το ταξίδι της Διαλεχτής», στο χώρο του Σχολείου, από τη θεατρική ομάδα «Ονειροπόλοι», με θέμα σχολική βία και εκφοβισμός. Τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ.

2.Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, στις 7.30, μετά το πέρας της Συνέλευσης του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, θα γίνει παρουσίαση της Ιστοσελίδας μας για τους γονείς των μαθητών μας στην αίθουσα εκδηλώσεων. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Διεύθυνση Ιστότοπου: http://dimkkast.mysch.gr/

3.Την Παρασκευή 23/1 και τη Δευτέρα 26/1 τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, λόγω εκλογών.
Η Διευθύντρια
Νυδριώτη Μαίρη

ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ:ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ 19ου αι.: Β.ΒΑΝ ΓΚΟΝΓΚ, Ζ. ΣΕΡΑ , ΣΙΝΙΑΚ, και H.MATISSE.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ Ε1,Ε2,Δ1,Δ2,Δ3, ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ  ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥς ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ, Β.ΒΑΝ ΓΚΟΝΓΚ, Ζ. ΣΕΡΑ ,  ΣΙΝΙΑΚ, και H.MATISSE.

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ 19ου αι.

καστριτσι 001 καστριτσι 003 καστριτσι 004 καστριτσι 005 καστριτσι 006 καστριτσι 007 καστριτσι 008 καστριτσι 009 καστριτσι 010 καστριτσι 013 καστριτσι 014 καστριτσι 015

Ευχές στα παιδιά της Ευρώπης από το ΣΤ1

Το ΣΤ1 συμμετέχει αυτή τη χρονιά ως συνεργάτης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα E -twinning μαζί με άλλα 8 σχολεία της Ευρώπης  με τίτλο: Look at my world. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας οι μαθητές αποφάσισαν να στείλουν τις χριστουγεννιάτικες ευχές τους στους μαθητές των σχολείων που συνεργάζονται με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!

 

E - TWINNING

 

DSC_0448

 

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ…..

Αγαπητοί γονείς,

  Η πάγια θέση η δική μου, αλλά και του Συλλόγου Διδασκόντων είναι ότι είμαστε συνοδοιπόροι στην εξελικτική πορεία των μικρών μαθητών και όλοι εργαζόμαστε για το καλό τους.

Σας θέλουμε αρωγούς της προσπάθειάς μας, συνεργάτες και ζητάμε την κατανόηση και την εμπιστοσύνη σας.

Παραθέτω το κάτωθι άρθρο που βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον:

Πάντα στη διάθεσή σας με τις καλύτερες προθέσεις!

Νυδριώτη Μαίρη

http://www.e-mesara.gr/index.php/2014-01-29-19-21-29/6461-ti-tha-ithelan-na-poun-oi-daskaloi-stous-goneis

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τη «Φλόγα»

Η Αγάπη νικάει…
Έρχονται Χριστούγεννα και αποφασίζουμε να πλησιάσουμε το βασικό νόημα αυτής της γιορτής: Να δώσουμε αγάπη! Έτσι φτιάχνουμε στην τάξη με αλμυρή ζύμη χριστουγεννιάτικα στολίδια. Με αυτά θα στολίσουμε την τάξη και το δέντρο μας. Τα περισσότερα όμως, τα προορίζουμε για το χριστουγεννιάτικο παζάρι της «ΦΛΟΓΑΣ», του συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια που οργανώνουν η ΦΛΟΓΑ και η Δ/νση Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας. Το παζάρι γίνεται στον πεζόδρομο της Ερμού, στην Πάτρα στις 13 Δεκεμβρίου 2014.
Τα στολίδια φτιάχνονται με αλεύρι, αλάτι και μπόλικη κανέλα και γαρύφαλλα. Η τάξη μοσχοβολάει! Και το σχολείο επίσης! Ολοκληρώνοντας τα σπουδαία σχέδια μας, μαθαίνουμε να στολίζουμε με φυσικά υλικά την τάξη μας και να προσφέρουμε τον κόπο μας για ένα καλό σκοπό. Καταλήγουμε σε ένα κεντρικό μήνυμα: Η Αγάπη νικάει
Αυτό στολίζει από τότε τον τοίχο έξω από την τάξη μας!DSCF8614 - Αντίγραφο DSCF8619 DSCF8623 DSCF8631 DSCF8634 DSCF8638 DSCF8643 DSCF8647

Η ώρα του κώδικα έφτασε!

Το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός του πλανήτη επαναλαμβάνεται και φέτος με στόχο τις 100.000.000 συμμετοχές!

Σακίρα, Μαρκ ΖάκερμπεργκΆστον Κούτσερ, Μπιλ Γκέιτς, ακόμα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα μας παροτρύνουν να συμμετάσχουμε όλοι, μικροί αλλά και μεγάλοι, στην ώρα του κώδικα. Για αρχή μπορείτε να βοηθήσετε την Έλσα και την Άννα από την ταινία «Frozen» να εξερευνήσουν την ομορφιά του πάγου :

http://code.org/learn

Περισσότερα για την ώρα του κώδικα εδώ:

http://hourofcode.com/gr

Πάρε και εσύ μέρος!