Αρχείο κατηγορίας Α2

A2 Μελέτη του μικρόκοσμου μέσα από στερεοσκόπιο!

 

Φωτογραφικό υλικό σχετικά με την επίσκεψη της βιολόγου-γονέα κας Άννας Αντωνακοπούλου στις 4-4-19, ημέρα Πέμπτη στην Α2 τάξη με σκοπό τη μελέτη του μικρόκοσμου που μας περιβάλλει μέσα από στερεοσκόπια.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κ. Καστρίτσι, Οκτώβρης 2014

Η καινοτομία του Υπουργείου Παιδείας, να αφιερώσουν όλα τα σχολεία της χώρας μια μέρα από τον Οκτώβρη σε αθλητικές, εικαστικές κ.ά. δραστηριότητες με θέμα τη Διαφορετικότητα, υπήρξε η αφορμή για να ασχοληθεί η Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Κ. Καστριτσίου με αυτό το θέμα.
Αφού διαβάσαμε το βιβλίο «Έλμερ», ο ελέφαντας που δεν ήθελε άλλο να είναι διαφορετικός από τους άλλους, κουβεντιάσαμε για τις πιθανές περιπτώσεις που κάποιος μπορεί να δείχνει διαφορετικός και πώς μπορεί να νιώθει. Τοποθετηθήκαμε αρνητικά απέναντι στην τάση των ανθρώπων να βάζουν κάποιους εκτός της ομάδας τους ανάλογα με το χρώμα, την εξωτερική εμφάνιση γενικά και άλλα εξωτερικού τύπου χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, ακούσαμε τραγούδια και είδαμε βίντεο με ανάλογο θέμα.
Τέλος εικονογραφήσαμε ένα μήνυμα που θα θέλαμε να κρατήσουμε για μας και για τους άλλους. Σας το παρουσιάζουμε:
Copy of DSCF8486 DSCF8482 - Copy DSCF8483 DSCF8484 DSCF8485 DSCF8522

ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΣΚΑΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Copy (3) of DSCF8487 Copy of DSCF8489 Copy of DSCF8498 Copy of DSCF8504 DSCF8493 DSCF8508

Κ. Καστρίτσι, Φθινόπωρο 2014

Δεν υπάρχει πιο μαγική εμπειρία για ένα εκπαιδευτικό παρά η στιγμή που οι μικροί του μαθητές σχηματίζουν τις πρώτες τους λέξεις! Αυτό είναι το προνόμιο της Α΄ τάξης!
Χρησιμοποιώντας την ολιστική και την αναλυτικοσυνθετική μέθοδο, σύμφωνα με τα νέα αναλυτικά προγράμματα σπουδών (ΑΠΣ) για την Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, διαβάζουμε λέξεις προτού μάθουμε να αναγνωρίζουμε από τι αποτελείται η κάθε λέξη. Χρησιμοποιούμε καρτέλες με λέξεις, που κόβουμε σε φωνούλες-συλλαβές και στη συνέχεια σε γράμματα. Στη συνέχεια παίζουμε με «εύκολες φωνούλες» και σκαρώνουμε τις πρώτες μας λέξεις, γνωστές και άγνωστες. Είναι μια δημιουργική εργασία που μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και όρεξη για δουλειά.

« Φθινόπωρο φτάνει τα φύλλα όλο πέφτουν?» λέει το τραγούδι.

Κ. Καστρίτσι, Φθινόπωρο 2014

Ο χρόνος έπαιζε πάντα ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων. Η εναλλαγή των εποχών δίνει το ρυθμό και στήνει τον καμβά όπου η ζωή μας εξελίσσεται. Και αφού το φθινόπωρο σηματοδοτεί την αρχή του σχολικού έτους, δεν μπορούσαμε παρά να φτιάξουμε και εμείς τα δικά μας δέντρα στην Α΄ τάξη.
Σε χαρτόνι που θα πετούσαμε από τα καινούρια μας βιβλία, κολλήσαμε φλούδες δέντρων, κλαδιά, φύλλα και τα δέντρα μας ήταν έτοιμα. Τι άλλο χρειαστήκαμε; Μα τι άλλο; Τη φαντασία και την αγάπη μας να φτιάχνουμε πράγματα!
Απολαύστε μερικά ακόμα από τα έργα μας?

DSCF8516 DSCF8518 DSCF8518