Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΧΑΪΑΣ 2014-15

omada 3 afissa
Στις Οκτωβρίου 2014 τα τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας διοργάνωσαν 2ήμερο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων.
Θέμα του σεμιναρίου ήταν η παραγωγή αφίσας που θα περιγράφει το πνεύμα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σήμερα. Μετά από εργαστήρια ψυχοκινητικής και επικοινωνίας των ομάδων, οι 40 και πλέον εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν σε 11 τετραμελείς ομάδες με εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων. Με τη βοήθεια εκπαιδευτικών Εικαστικών παρήχθησαν 11 αφίσες με μικτές τεχνικές, κολάζ, ζωγραφική κ.ά.
Στη συνέχεια όλοι οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να ψηφίσουν την «καλύτερη αφίσα». Τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε η 3η ομάδα στην οποία συμμετείχε η δασκάλα του σχολείου μας Ευαγγελία Τσαγκαράκη. Η βασική ιδέα της αφίσας ήταν ότι η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση είναι ένα πέρασμα από το χάος που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος στον πλανήτη Γη, με τα σκουπίδια και τη χωρίς μέτρο κατανάλωση, στο αγνό φυσικό περιβάλλον, όπου ο εκπαιδευτικός αναλαμβάνει την αποστολή να μυήσει τα παιδιά στον υπέροχο κόσμο της Φύσης.