Αρχείο κατηγορίας 2019-20

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Θούριος
(Ρήγας Φεραίος ή Βελεστινλής)

Ως πότε παλικάρια να ζούμεν στα στενά,
Mονάχοι σα λιοντάρια, σταις ράχαις στα βουνά;
Σπηλιές να κατοικούμεν, να βλέπωμεν κλαδιά,
Nα φεύγωμ’ απ’ τον Kόσμον, για την πικρή σκλαβιά.
Nα χάνωμεν αδέλφια, Πατρίδα, και Γονείς,
Tους φίλους, τα παιδιά μας, κι’ όλους τους συγγενείς.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΕΞΕ – 73298 – 2020 – Εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα Σχολεία και στα Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-202102 eisagwgi-sta-protupa-peiramatika-apofash 01 FEK-AITISIS-PROTIPA

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

ΕΞΕ – 64877 – 2020 – Γνωστοποίηση δημοσίευσης Υ.Α ΩΝΗΞ46ΜΤΛΗ-1ΦΒ_ 61387_ΤΡΟΠ_ΥΑ_ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣ_ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2020pdf ΦΕΚ Β 2016_61387_Δ2_22_05_20_ΥΑ ΤΡ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

 

Οι κατάλογοι μαθητών με τα υποτμήματα θα σταλούν στα e mail των γονέων. Για την κατάρτισή τους λάβαμε υπ’ όψη τα αδέρφια και την αλφαβητική σειρά των μαθητών στον κατάλογο της τάξης.  Οι μαθητές που θα προσέλθουν την πρώτη εβδομάδα (1/6- 5/6) Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή,  τη δεύτερη εβδομάδα θα προσέλθουν  Τρίτη-Πέμπτη και αντίστροφα.

Για όσους μαθητές αδυνατούν να προσέλθουν στην σχολική τάξη  το καθημερινό εκπαιδευτικό υλικό (φωτοτυπίες κλπ) θα αναρτάται στις πλατφόρμες (e-me, e-class)  ή θα αποστέλλεται στα email των γονιών.

Για όσους μαθητές προσέρχονται στο σχολείο, εξαιτίας των έκτακτων μέτρων  το επιπλέον καθημερινό εκπαιδευτικό υλικό (φωτοτυπίες κλπ) θα αναρτάται στις πλατφόρμες (e-me, e-class)  ή θα αποστέλλεται στα email των γονιών.

Δε θα λειτουργήσει το Ολοήμερο τμήμα καθώς και το τμήμα της Πρωινής Ζώνης.

 

Τι θα πρέπει να προσέξουν μαθητές:

 

 • Σταδιακή και με σειρά έξοδος των μαθητών στο προαύλιο σύμφωνα με τις οδηγίες των εκπαιδευτικών.
 • Διαφορετικοί χώροι για τους μαθητές κάθε τμήματος/ υποτμήματος στο προαύλιο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.
 • Φυσικός αερισμός των αιθουσών ιδίως στο διάλειμμα.
 • Απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλα (π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ).
 • Απαγόρευση παιχνιδιών από το σπίτι ατομικά και ομαδικά.
 • Υποχρεωτικά οι μαθητές πρέπει να φέρνουν φαγητό και νερό από το σπίτι γιατί το Κυλικείο δε θα λειτουργήσει.
 • Οι μαθητές κατά τη διάρκεια του μαθήματος δεν επιτρέπεται να ανταλλάσσουν προσωπικά αντικείμενα (μολύβια, μαρκαδόρους, γόμες, τετράδια κλπ)
 • Για το υπόλοιπο του σχολικού έτους 2019-2020 δεν πραγματοποιούνται εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες, προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών και τέλος, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών βιβλιοθηκών.
 • Κατά την είσοδο και έξοδο στην τάξη οι μαθητές/τριες θα πρέπει να απολυμαίνουν με αντισηπτικό διάλυμα  που υπάρχει μέσα στην αίθουσα.
 • Παραμονή κατ’οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού.
 • Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή φτέρνισμα.
 • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
 • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντιλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.
 • Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα, καθώς και να χρησιμοποιούν κοινά σκεύη όπως ποτήρια και μπουκάλια.
 • Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα όταν είναι εμφανώς λερωμένα, και οπωσδήποτε πριν τη λήψη τροφής και υγρών, μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα και μετά από πιθανή επαφή με εκκρίσεις ή άλλα σωματικά υγρά.
 • Προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.
 • Συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος πριν και μετά τη χρήση εξοπλισμού, όπως πληκτρολόγιο υπολογιστή, σε περίπτωση που αυτός είναι κοινόχρηστος.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΤΑΞΗ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2020-21

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Οι εγγραφές των μαθητών για την Α τάξη του σχολικού έτους 2020-21 θα γίνουν από 15 έως 29 Μαΐου και από ώρα 9:00 έως 12:00.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ (ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ)

2.ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

3. ΑΤΟΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ (ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΑΦΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ)

4. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

5. ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

ΣΑΣ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ :

1. ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

2. ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ

3. ΑΔΥΜ

4. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

Υπεύθυνη Δήλωση Αποχώρησης

aitisi_eggrafis_mathiti

adym_deltio_kai_fyllo_exetasis_2014

ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

55081_signed

Ενημέρωση σχετικά με την εισαγωγή μαθητών τριών στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία

ΕΞΕ – 54320 – 2020 – Ενημέρωση σχετικά με την εισαγωγή μαθητών τριών στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία για το σχολ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΕΞΕ – 50942 – 2020 – Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2020-2021

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!

Αγαπητοί γονείς

Σαας επισυνάπτω μια επιστολή για τα παιδάκια σας!

Παρακαλώ να την διαβάσουν και να μου απαντήσουν στο mail του σχολείου.

Οι παράξενες συνθήκες που βιώνουμε απαιτούν από όλους μας υπομονή και κουράγιο.

Εύχομαι σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ με υγεία πάνω από όλα!!!

Ελπίζω σύντομα να τελειώσει όλο αυτό και να μπορούμε πάλι να βρεθούμε όλοι μαζί.

Με εκτίμηση

Μαίρη Νυδριώτη

Scan_0026

Διαβίβαση ενημερωτικού υλικού σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

ΕΞΕ – 42347 – 2020 – Διαβίβαση ενημερωτικού υλικού σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο ΣΥΝ_1 elearning ΣΥΝ_2 teleworking

ΜΗΝΥΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!!

Αγαπητοί μαθητές, μαθήτριες και οικογένειες του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Καστριτσίου,

Είναι μία καταιγίδα που θα περάσει.

Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας καθώς σχεδιάζουμε, εκπαιδευόμαστε και υλοποιούμε ένα ολόκληρο εικονικό εκπαιδευτικό περιβάλλον κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες! Με το κλείσιμο του σχολείου, θα παρέχουμε εκπαιδευτικές ευκαιρίες για τους μαθητές μας με τη μορφή εικονικών τάξεων.

Για όλα τα παραπάνω θα σας στείλουν πληροφορίες οι δάσκαλοι της τάξης.

Επίσης τις οδηγίες για τις δικές σας ενέργειες θα τις βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Στόχος μας είναι αυτές τις ημέρες να οργανώσουμε και να ρυθμίσουμε καλύτερα  τον τρόπο ώστε να διατηρούμε τη σωστή επικοινωνία  με τους μαθητές μας κατά τη διάρκεια αυτής της παρατεταμένης απουσίας από τις συνήθεις ρουτίνες μας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η αβεβαιότητα αυτού του νέου σχεδίου είναι πιθανό να προκαλέσει κάποια συναισθήματα ανησυχίας. Αυτό ισχύει για όλους μας! Σας γνωρίζουμε ότι εργαζόμαστε επιμελώς για να δημιουργήσουμε το νέο αυτό πρόγραμμα για μαθητές και γονείς. Καθώς προχωράμε, θα στείλουμε πρόσθετες ανακοινώσεις. Εκτιμούμε τη συνεχή σας υπομονή!

Κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε για να προσαρμοστούμε σε μια νέα, ασυνήθιστη και απρόβλεπτη πραγματικότητα. Προσπαθούμε  να αναμορφώσουμε πλήρως το εκπαιδευτικό μας περιβάλλον μέσα σε λίγες μέρες.

Παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, θα υπάρξουν πιθανότητες δυσλειτουργίας και ζητάμε την υπομονή σας. Είμαστε ρεαλιστές σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας και κατανοούμε ότι υπάρχουν δυσκολίες που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αυτό θα το πετύχουμε με την συνεργασία αλλά και τη δική σας  βοήθεια.

Δείξτε κατανόηση για τους δασκάλους, που μένουνε και αυτοί στο σπίτι με τις οικογένειές τους, για να τροποποιήσουν τα σχέδια μάθησης. Λάβετε υπόψη ότι οι εκπαιδευτικοί μας βιώνουν το ίδιο.

Κρατήστε τα παιδιά σας σε επαφή με τη μάθηση.

Διατηρήστε καλές σχέσεις μεταξύ των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

Προτείνουμε και μεταξύ σας οι γονείς να συνεργαστείτε εξ αποστάσεως ειδικά αν έχετε γνώσεις στις Επιστήμες της Τεχνολογίας.

Προσπαθήστε να παρέχετε στα παιδιά σας αισθήματα σιγουριάς και ασφάλειας. Για να το πετύχετε αυτό πρέπει και οι ίδιοι να παραμείνετε ψύχραιμοι.

Το σχολείο παραμένει ανοιχτό και είμαστε στη διάθεσή σας.

Εκ της Διεύθυνσης του σχολείου

Η Διευθύντρια

Οι Υποδιευθύντριες

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!

Αγαπητοί γονείς και συνάδελφοι!

«Ελεύθεροι πολιορκημένοι» ενός αόρατου εχθρού!

Εύχομαι να επανέλθουμε σύντομα στην καθημερινότητά μας και στη ρουτίνα μας! Είναι ευκαιρία να εκτιμήσουμε ό,τι έχουμε και να είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα μας φαίνονταν λίγα….. και πάνω από όλα τους ανθρώπους μας!

Δεν κρύβω ότι μου λείψατε πολύ όλοι και πολύ περισσότερο τα παιδάκια μου…

Ας αντισταθούμε  ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙ!!!!!!

Με αγάπη και εκτίμηση

Μαίρη Νυδριώτη