Αρχείο κατηγορίας 2019-20

Το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων

Το Σχολείο μας ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Δήμου Καλαβρύτων συμμετείχε με μια αντιπροσωπεία 45 μαθητών, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 το απόγευμα, σε εκδήλωση που έγινε στα Καλάβρυτα για την επέτειο των 76 χρόνων από το Ολοκαύτωμα. Η εκδήλωση είχε ως θέμα της απονομή των βραβείων σε μαθητές  που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Ποιητικό Διαγωνισμό «Άθλον Ποιήσεως Γιάννης και Λένα Στρέφη-Κουτσοχέρα». Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας παρουσίασαν το μουσικοθεατρικό δρώμενο «Όταν ο πόνος γίνεται λόγος και ο λόγος τραγούδι». Την εκδήλωση παρακολούθησαν δάσκαλοι του Σχολείου μας και πολλοί γονείς που ταξίδεψαν μέχρι τα Καλάβρυτα για το σκοπό αυτό. Το βράδυ ο Δήμος Καλαβρύτων παρέθεσε δείπνο για τους μαθητές, τις οικογένειές τους και τους δασκάλους τους.

Σχετικό βίντεο μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ!

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του σχολείου  ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την δωρεά 3 προτζεκτόρων και πλούσιου αθλητικού υλικού!!!!!

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλές γιορτές!!!!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FIBA ‘HER WORLD HER RULES’ ΠΑΤΡΑ

 

Τρίτη 10/12/2019 τα κορίτσια μας συμμετέχουν στο πρόγραμμα ‘‘ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ’’ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA) και το οποίο απευθύνεται σε κορίτσια ηλικίας από 8 έως 15 ετών, τα οποία φοιτούν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Σκοπός του πιλοτικού αυτού προγράμματος είναι να έρθουν σε επαφή με το άθλημα τις καλαθοσφαίρισης όσο περισσότερα κορίτσια γίνεται, καθώς επίσης να τους δοθεί το κατάλληλο ερέθισμα έτσι ώστε να συνεχίσουν να ασχολούνται με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.
Στο Νομό Αχαΐας θα πραγματοποιηθεί στα κλειστά γυμναστήρια Πανεπιστημίου και Ε.Α. Πατρών, σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία Κάτω Καστριτσίου και 56ο Πατρών, τις παρακάτω ημέρες: 09 και 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοτικά Σχολεία Κάτω Καστριτσίου
και 56ο Πατρών Θα πραγματοποιηθούν δύο (2) πρωινές προπονήσεις από δύο (2) ώρες για κάθε ηλικιακή ομάδα.
Κορίτσια Γεννημένα 2010 και 2011 (Γ΄ και Δ΄ Τάξη): 08:45 – 10:45
Κορίτσια Γεννημένα 2008 και 2009 (Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξη): 10:45 – 12:45

ΔΙΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΠΕ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ

Δύο διήμερες επισκέψεις στο ΚΠΕ Κλειτορίας για τους μαθητές της ΣΤ τάξης.

21 & 22/11/2019 με συνοδούς:Σταυροπούλου Ελπίδα, Νυδριώτη Μαρία και Χρυσάφη Αγαθή

28 & 29/11/2019 με συνοδούς: Φαρμάκη Μαρία, Φιλιππάτου Κατερίνα και Παπαντζίμα Όλγα

Οι μαθητές πήραν μέρος στο βιωματικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα « Πού είναι οι αξίες; Ψάξε και θα τις βρεις!» που περιλάμβανε ομαδικά παιχνίδια γνωριμίας, μελέτη και εμπέδωση βασικών αξιών ζωής όπως η αξία της Αγάπης, του Σεβασμού ,της Ενσυναίσθησης και του Αλτρουισμού αλλά και εργασίες στο πεδίο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στο περιβαλλοντικό μονοπάτι της Μαύρης Λίμνας ,δίπλα στον Αροάνιο ποταμό αλλά και στο πλατανόδασος του Πλανητέρο .Εξοικειώθηκαν  με τη χρήση της πυξίδας και του χάρτη και παρατήρησαν γύρω τους φυσικές αλλά και ανθρώπινες παρεμβάσεις . Μικροί και μεγάλοι γεμίσαμε όμορφες εικόνες και αξέχαστες εμπειρίες.

Ας έχει πάντα στη ζωή μας μια σημαντική θέση η επαφή με τη φύση και όλα τα πλάσματά της!

 

ΝΕΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ο τέως  μαθητής μας και νυν μαθητής Λυκείου, Αθανασόπουλος Γεώργιος, σπουδαστής Ανωτέρας σχολής πιάνου εγκαινιάζει έναν κύκλο επισκέψεων νέων καλλιτεχνών για 15λεπτη παρουσίαση έργων μεγάλων συνθετών στους μαθητές των Ε και ΣΤ τάξεων.

Η πρωτοβουλία αυτή της κ. Φιλιππάτου αποσκοπεί στην επαφή των παιδιών με τη μουσική, κίνητρο για ενασχόληση με τη μουσική και διεύρυνση των καλλιτεχνικών τους οριζόντων.

Ε ΤΑΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ!

Επισκέφθηκαμε το Μουσείο Τύπου Πατρών με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου .Είδαμε εφημερίδες τηςψεποχής εκεινης,μάθαμε πως στην Τριων Ναυαρχων έπεσαν οι πρωτες βομβες του 

πολεμου ,για το τι αναγραφόταν στις μικρές αγγελίες των εφημερίδων της εποχης κ.α.Επιπλέον επισκεφθήκαμε τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα και μαθαμε  την ιστορία ζωής του πολιούχου μας,για τους 13 συμβολικούς τρουλους του ναού  κ.α

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940!

 

 

Συγχαρητήρια στους μαθητές της Δ τάξης και στους εκπαιδευτικούς για την όμορφη γιορτή!

Γιορτάσαμε το ΟΧΙ! με ένα αφιέρωμα στο Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων! Για να μην ξεχνούν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!

ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ!

Έγινε με επιτυχία η πρώτη άσκηση σεισμού και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών! Θα ακολουθήσουν πολλές ασκήσεις, όπως κάθε χρόνο, ώστε τα παιδιά να αντιδρούν σχεδόν «μηχανικά» σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ευχή βέβαια όλων μας: «Να είναι αχρείαστες!»