ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

Στην καθημερινότητα μας, οπουδήποτε και να βρισκόμαστε είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί ένα περιστατικό έκτακτης ανάγκης μικρής ή μεγάλης έκτασης. Το θάρρος, η υπευθυνότητα και το καθαρό μυαλό αποτελούν πολύτιμη συμβολή για ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά.
Για να προετοιμάσουν τα παιδιά και να είναι ικανά να χειριστούν αποτελεσματικά καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η Πολιτική Άμυνα Κύπρου έχει δημιουργήσει ένα δωρεάν διαδικτυακό παιχνίδι, το QuestCity. Το παιχνίδι έχει ως στόχο να προετοιμάσει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, σχετικά με το πώς να αντιδράσουν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να τους διδάξει βασικές διασωστικές και πρώτες βοήθειες. Παίζοντας το QuestCity τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με διάφορα περιστατικά όπου η βοήθεια τους είναι απαραίτητη ούτως ώστε να προστατέψουν άλλους ανθρώπους καθώς και τον εαυτό τους από κινδύνους και πιθανούς τραυματισμούς.
Το QuestCity έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα με το «Comenius-EduMedia Award» σε θέματα Παιδείας και Επικοινωνίας κατατάσσοντας το εκπαιδευτικό παιχνίδι QuestCity ως ένα πολύ χρήσιμο εκπαιδευτικό μέσο μάθησης.
Το QuestCity είναι δωρεάν και μπορεί να το παίξει οποιοσδήποτε μαθητής ηλικίας 8-12 ετών. Υποστηρίζει 10 γλώσσες, ανάμεσά τους φυσικά και τα Ελληνικά.

Για να παίξετε το παιχνίδι επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του:

http://www.questcity.com.cy