Αρχείο κατηγορίας Γ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Παλαιό Πτωχοκομείο Πατρών

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, οι τάξεις Α΄,Β΄και Γ΄ επισκέφτηκαν το κτίριο του Παλαιού Πτωχοκομείου Πατρών όπου ξεναγήθηκαν και παρακολούθησαν Καραγκιόζη με θέμα την ιστορία του κτιρίου. Στη συνέχεια, απασχολήθηκαν δημιουργικά στον κήπο.

Η μικρή Mayyada!!!

Η δασκάλα κ. Βγενοπούλου Παναγιώτα και οι μαθητές του Γ1 «υιοθέτησαν» τη μικρή Mayyada Mosharraf Darabi από την Παλαιστίνη,  μέσω της Actionaid και της ετοιμάζουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες!DSCN0006 DSCN0007 DSCN0008 DSCN0009 DSCN0012 DSCN0011 DSCN0010

ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

Στην καθημερινότητα μας, οπουδήποτε και να βρισκόμαστε είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί ένα περιστατικό έκτακτης ανάγκης μικρής ή μεγάλης έκτασης. Το θάρρος, η υπευθυνότητα και το καθαρό μυαλό αποτελούν πολύτιμη συμβολή για ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά.
Για να προετοιμάσουν τα παιδιά και να είναι ικανά να χειριστούν αποτελεσματικά καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η Πολιτική Άμυνα Κύπρου έχει δημιουργήσει ένα δωρεάν διαδικτυακό παιχνίδι, το QuestCity. Το παιχνίδι έχει ως στόχο να προετοιμάσει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, σχετικά με το πώς να αντιδράσουν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να τους διδάξει βασικές διασωστικές και πρώτες βοήθειες. Παίζοντας το QuestCity τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με διάφορα περιστατικά όπου η βοήθεια τους είναι απαραίτητη ούτως ώστε να προστατέψουν άλλους ανθρώπους καθώς και τον εαυτό τους από κινδύνους και πιθανούς τραυματισμούς.
Το QuestCity έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα με το «Comenius-EduMedia Award» σε θέματα Παιδείας και Επικοινωνίας κατατάσσοντας το εκπαιδευτικό παιχνίδι QuestCity ως ένα πολύ χρήσιμο εκπαιδευτικό μέσο μάθησης.
Το QuestCity είναι δωρεάν και μπορεί να το παίξει οποιοσδήποτε μαθητής ηλικίας 8-12 ετών. Υποστηρίζει 10 γλώσσες, ανάμεσά τους φυσικά και τα Ελληνικά.

Για να παίξετε το παιχνίδι επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του:

http://www.questcity.com.cy

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ

Στις 31 Ιανουαρίου 2014 οι τάξεις Α και Γ παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση:

hangreΗ ιστορία γνωστή: Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ εγκαταλείπονται στο δάσος και στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, βρίσκουν καταφύγιο σ? ένα ζαχαρωτό σπίτι, που αποδεικνύεται παγίδα μιας Μάγισσας. Με την εφευρετικότητά τους, καταφέρνουν να εξοντώσουν τη Μάγισσα και να επιστρέψουν σπίτι τους.
Χάνσελ και Γκρέτελ? στην Πρίζα, στη σκηνή του θεάτρου Απόλλων, μαζί με Παραμυθομαγειρέματα: ένα πρωτότυπο τηλεοπτικό σόου μαγειρικής που παρουσιάζει ο Μανώλης και η οικογένεια του!